La trei ani de la tragedia din Colectiv, nimic nu pare să se fi shimbat în ceea ce privește condițiile de siguranță pentru pacienții arși. O spune chiar ministrul Sănătății, care, în urma  exploziei de la Complexul Energetic Oltenia, a admis că încă nu putem asigura condiițiile îngrijire medicală pentru victimele unor astfel de tragedii.


În România există doar șase paturi care au condiții de siguranță reală pentru pacienții arși, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, precizând că decizia de a-i transfera în Belgia pe cei doi răniți în urma exploziei unui panou electric de la Complexul Energetic Oltenia a fost una bună.

„Numărul de paturi este limitat. Personalul nostru este instruit pentru a avea grijă de cei arși, (...) dar locurile sunt limitate și pacienții trebuie să aibă condiții securizate. Din acest punct de vedere numărul de paturi al României este limitat. Sunt șase paturi cu condiții de siguranță reală pentru pacienții arși. De aceea decizia de transferare în străinătate a acestor doi pacienți a fost o decizie bună”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Antena3, potrivit Mediafax.

Cei doi răniți în urma exploziei unui panou electric de la Complexul Energetic Oltenia au fost transferați, luni, la un spital din Belgia. Transferul a fost efectuat cu un avion al MApN, iar pacienții au fost supravegheați în timpul transportului de un echipaj SMURD, anunță Ministerul Sănătății.

După accidentul care a avut loc sâmbătă dimineața, cele două victime au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și la Spitalul de Arși din Capitală. Potrivit medicilor, unul dintre pacienți are arsuri de gradul II și III pe 70% din suprafața corpului, iar celălalt arsuri pe 35-40%.

De asemenea, Ministerul Sănătății a precizat că a obținut acceptul de transfer si din partea clinicii AKH Viena, dar familiile pacienților au ales transferul la centrul din Belgia.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews