Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat că de pe 15 iunie vor fi redeschise sălile de fitness din România.
 
Ionuț Stroe spune că amatorii sportivi își vor putea desfășura antrenamentele la sală, vor putea folosi vestiarele, dar nu vor avea acces la dușuri după antrenament. Decizia interzicerii dușurilor a fost luată pentru a scădea riscul infectării cu COVID-19, susține ministrul.

„Aceste prime măsuri de relaxare a restricțiilor din sălile de fitness vin împreună cu o uriașă responsabilitate, protejarea pe cât mai mult posibil a sănătății tuturor participanților. Sălile de fitness au un risc ridicat epidemiologic. Și apropo de numărul cabinelor de duș, dacă e să comparăm cu numărul celor care se antrenează, este mult mai mic, ceea ce ar genera aglomerație. O aglomerare în zona dușurilor ar duce la un contact evident între foarte mulți, am crea un timp de așteptare pentru mulți participanți.

Tot ceea ce am gândit e în directă relație cu spațiile alocate. În zona vestiarelor, unde se situează dușurile, e nevoie de 4 mp pentru fiecare persoană. Accesul în vestiare și la dușuri e controlat și limitat de această raportare la cei 4 mp. Interesul nostru, al celor care protejăm sănătatea publică, a fost să fluidizăm traficul în aceste spații comune pentru că ele au cel mai înalt risc epidemiologic", a declarat Stroe la Antena 3.