ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Laura Codruța Koveși se află pe lista scurtă a celor trei procurori care candidează pentru șefia Parchetului European, potrivit unei informări transmise către președintele PE, Antonio Tajani și lui Tudorel Toader, în calitatea sa de ministru al Justiției din țara care deține președinția Consiliului UE. Într-un comentariu pentru site-ul stiripesurse.ro,  ministrul Justiției a declarat că își va informa omologii din statele UE despre abuzurile comise de fosta șefă a DNA.

„Cred că membrii Comisiei de selecție nu cunosc abuzurile comise de către Laura Codruța Kovesi în detrimentul cetățenilor, în detrimentul statului de drept. În Franța sau în Germania, un procuror nu ar putea să comită atâtea abuzuri, pentru că ar fi eliberat din sistemul judiciar. Chiar dacă în zilele de joi și vineri vom avea un Consiliu informal JAI, la care vor participa majoritatea miniștrilor de justiție din statele membre ale UE, mâine dimineață voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcție, fiecărui ministru de justiție”, a declarat ministrul Tudorel Toader pentru STIRIPESURSE.RO.

Potrivit digi24.ro, Laura Codruța Kovesi este favorită pentru a ocupa funcția de procuror-șef al Parchetului European. Ea s-a clasat pe primul loc la selecția organizată de comisia de specialiști, care a transmis lista primilor trei clasați după interviul de la finalul săptămânii trecute. După Laura Codruța Kovesi sunt clasați un procuror din Franța și unul din Germania.