ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că marile companii din subordinea sa își vor muta conturile de la băncile austriece din România, potrivit Știripesurse.

Conform sursei citate, Grindeanu nu ar fi cerut o astfel  de măsură, dar că o consideră una de bun augur! E vorba de o mișcare amplă de boicotare a Austriei, după ce țara ne-a blocat accesul la Schengen.

"Am fost anunțat ca ministru și nu doar CNAIR, CFR și Administrația Porturilor Constanța, cei care aveau toate conturile la aceste bănci m-au anunțat că vor face diligențele să să se mute la o bancă românească, eu cred că e mai bine așa. Nu doar CNAIR, ci și alte companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor, fie că vorbim de Portul Constanța, fie că vorbim de aeroportul din București și toate celelalte, pentru că au găsit condiții mai bune la CEC. Este o explicație cât se poate de simplă", a declarat Grindeanu.
 
CNAIR rulează prin intermediul BCR cel puțin 12 miliarde de lei anual, iar acum se mută spre o altă bancă. „Am luat în calcul mutarea conturilor companiei către o altă bancă pentru a încerca să găsim o variantă mai bună pentru CNAIR. Este o decizie adminstrativă a noastră. Nu trebuie să-ți ții toate ouăle într-un singur coș.”, a spus Cristian Pistol, șeful CNAIR, pentru Observator. 
 

VIDEO: