ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Transporturilor Lucian Bode, a anunțat, la începutul ședinței de Guvern de luni, că magistrala Drumul Taberei va fi dată în circulație marți, 15 septembrie.„Suntem pregătiți să dăm în circulație magistrala M5 Drumul Taberei - Eroilor în cursul zilei de mâine, 15 septembrie”, a afirmat Lucian Bode, în debutul ședinței de Guvern de luni, potrivit News.ro.

Premierul Ludovic Orban l-a întrebat pe Bode dacă sunt pregătirile făcute pentru M5 cu garnituri de tren și personal, iar ministrul Transporturilor a replicat: „Categoric”.
 
Magistrala 5 are 10 stații, iar proiectul a costat Bugetul de stat 3,3 miliarde de lei.

Lucrările la Magistrala 5 de metrou au început în 2011 și aveau termen inițial de finalizare 2015, iar ultimul termen înaintat de autorități a fost iunie 2020.

Magistrala 5 de metrou, Secțiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiței, are aproape 7 kilometri lungime și este compusă din 10 stații de metrou și un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuși, Valea Ialomiței, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).