ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noile sisteme de protecție a călătorilor vor începe să fie montate în stațiile de metrou din trimestrul al doilea al anului viitor, construcția lor urmând a fi finanțată din fonduri europene, acest proiect fiind o prioritate urgentă având în vedere ultimele evenimente, a declarat joi ministrul Transporturilor, Felix Stroe, în cadrul dezbaterilor din comisiile reunite de buget-finanțe din Parlament.

„Am avut o discuție foarte aplicată cu conducerea Metrorex. Am vorbit nu numai despre măsuri pasive de securitate, precum camerele de luat vederi, dar și despre măsuri proactive. Am stabilit să mărim numărul de patrule în stațiile de metrou care să vegheze la siguranța cetățenilor. Am luat în discuție și acest sistem de protecție. Vom identifica ca și finanțare fonduri europene nerambursabile. Este o preocupare foarte urgentă. În cursul acestei săptămâni vom prezenta suma de care avem nevoie. Estimez că din trimestrul al doilea al anului viitor vom începe să le montăm”, a afirmat Stroe.

O tânără în vârstă de 25 de ani a murit marți seară, în stația de metrou Dristor. Ea a căzut în fața unei garnituri de metrou, existând inițial suspiciunea că a fost vorba despre o sinucidere. Poliția Capitalei a anunțat, după câteva ore, că tânăra a fost de fapt împinsă de o altă femeie și a făcut publice imagini cu aceasta. Femeia încercase un gest similar în stația Costin Georgian, cu puțin timp înainte, când a împins o altă tânără, dar aceasta nu a pățit nimic.