ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a transmis o scrisoare prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, în care arată că noile recomandări din raportul MCV constituie o intervenție „disproporționată” a Comisiei Europene în chestiunile de reglementare legală și constituțională ale autorităților române, informeaza stiripesurse.ro.

Toader susține că în raportul MCV sunt măsuri considerate bune în raportul din 2012, dar apoi criticate de Comisia Europeană în 2018. De asemenea, ministrul Justiției susține că în raportul MCV vin 8 puncte noi, iar autoritățile din România nu înțeleg de unde aceste schimbări bruște.
 
El arată că introducerea acestor 8 puncte noi poate fi interpretată ca o intervenție disproporționată în dreptul autorităților din România de a lua măsuri legale și constituționale.

De asemenea, Tudorel Toader îi explică lui Frans Timmermans că modificările aduse legilor justiției nu afectează cu nimic independența justiției din România.

În aceeași scrisoare, Tudorel Toader arată că nu vor fi respectate toate recomandările MCV, pentru că unele dintre ele contrazic decizii ale Curții Constituționale din România, iar acestea au prioritate față de recomandările Comisiei Europene.