Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat, într-un interviu pentru Agerpres, că printre migranții care au intrat în România se află și persoane cu risc la adresa securității naționale. Ea susține însă că acestea nu sunt în număr îngrijorător și se află în regim închis.

„Până în acest moment avem intrați în țară ca imigranți aproximativ 2.000 de persoane. Undeva la 1.300 pe frontiera cu Serbia, undeva la 300 dinspre partea bulgară și aproximativ 400 dinspre Marea Neagră.

La Marea Neagră avem un sistem care funcționează foarte bine, sistemul SCOMAR, care permite detectarea ambarcațiunilor la o distanță de aproximativ 22 de mile marine. Însă vreau să privim acest fenomen și din perspectiva unor situații care implică o intervenție obligatorie a autorităților române.

Vorbim de situații în care aceste ambarcațiuni lansează mesaje SOS. Și atunci singura și cea mai importantă obligație pe care o avem este să intervenim pentru salvarea de vieți omenești. Și asta s a întâmplat. Ce vreau să se înțeleagă foarte bine: este un fenomen pe care îl gestionăm, nu suntem nici ezitanți și nici depășiți de situație.

Aceste persoane intră în proceduri foarte stricte. Lucrăm foarte bine și cu Parchetul — ele sunt identificate, sunt supuse unor controale în așa fel încât să ne asigurăm că în centrele de azil sunt persoane care nu presupun un risc la adresa securității naționale. Cei care sunt identificați ca prezentând un minim risc, sunt în centre cu regim închis”, a declarat ministrul de Interne.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews