ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile nu și-au învățat lecția după cazul Caracal. Marți, o fată din Vrancea a sunat la 112 să reclame că este șicanată în trafic. Dispecerul i-a spus încă că intervenția ar putea dura până la trei ore pentru că nu are echipaje disponibile.

Polițiștii de la Biroul Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliție Vrancea au început o anchetă, după ce dispecera i-ar fi spus unei tinere că nu are echipaje disponibile, informează Mediafax.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, o tânără județul Vrancea a sunat la 122 și a solicitat ajutorul polițiștilor, dar operatoarea i-ar fi spus că nu are echipaje disponibile. Polițista i-ar fi spus fetei că nu știe în cât timp poate să direcționeze un echipaj către locul apelului, deoarece polițiștii sunt angrenați în mai multe misiuni.

Aceleași surse spun că în acest caz sunt mai multe apeluri telefonice și că în discuție ar fi intervenit și un bărbat, care s-a recomandat a fi tatăl fetei. Acesta i-ar fi pus mai multe întrebări operatoarei de la 112, în timp ce înregistra discuția.

Toate aspectele sunt analizate de polițiștii de la Control Intern, iar la final aceștia vor decide dacă operatoarea de la numărul de urgență a acționat conform regulamentului și vor stabili dacă se impun sancțiuni împotriva acesteia.

După ce cazul a izbucnit în presa centrală, ministrul de Interne, Mihai Fifor, a anunțat că va trimite corpul de control al IPJ Vrancea pentru a face verificări.