ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de Interne Lucian Bode a anunțat că, încă de anul trecut, Centrul Chinologic al Poliției Române de la Sibiu instruiește câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2.
 
”Câini antrenați pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, la Centrul Chinologic al Poliției Române de la Sibiu! În anul 2020, la nivelul acestei instituții, a fost demarat un proiect care are ca scop instruirea unor câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, în special pentru structurile Poliției de Frontieră și Poliției Transporturi Este un proces în desfășurare și am convingerea că, în curând, vă vom prezenta rezultate concrete ale muncii colegilor noștri din acest centru”, a transmis, joi, Lucian Bode, într-un mesaj postat pe Facebook.
 
”De-a lungul timpului, în cei 70 de ani de existență ai instituției, s-au obținut rezultate deosebite în lupta antidrog, în intervenția antiteroristă, investigarea criminalistică, limitarea migrației ilegale, salvarea de victime, desfășurarea acțiunilor de ordine publică și, în curând, în lupta împotriva răspândirii virusului SARS-Cov-2”, a mai transmis Bode.
 
Mesajul și imaginea postate de Bode au stîrnit comentarii care de care mai amuzante, mulți întrebându-l pe Bode ce „miros are covidul”.

Jenny Ionela Dumitrache a scris:
 
„Wtf? Cum poate sa detecteze câinele acele persoane? Nu știam ca aceștia au un miros specific sau ca virusul miroase.  Vai mama voastră de prosti!”

Condurache Mihaita
 
”Stai ca nu înțeleg ceva, mai avem nevoie de testare? De băgat bețe prin nas? Sau este mai simplu ca politia sa meargă pe strada cu, cainele și sa latre când cineva are covid?”

Bidianu Nona:
 
Serios? Să înțeleg că ăștia , infectații cu Covid 19, vor fi vânați. Urmăriți de câini. Prin paduri, peste munți și văi. Cu punct de oprire la apa. Că așa am văzut în filme. Acolo li se pierde urma. Mișto vremuri trăim !
 
Soare Gabriel Nicolae:
 
Mai oameni buni, acel virus are culoare și miros? Pai cum instruiți voi câinii pentru a detecta virusul? Înseamnă ca voi îl vedeți și îl mirosiți de instruiți câinii sa-l detecteze. Pai de ce nu-l detectați voi atunci, cei cu simturi extraterestre. Din ce galaxie faceți parte? Asa prosti ne credeți?
 
Niculina Serbanescu  a comentat:

Deci Ministerul de Interne își dă mâna cu Ministerul Apărării Naționale în lupta împotriva covidului. Atunci, de ce naiba, ați cumpărat, cu bani grei, atâta armament de la.......dar asta este altă poveste.
Se vede că este adevărat zvonul, cum că Min. Apărării inițiază un proiect prin care Politia Militară să acționeze , cot la cot, alături de Poliție, împotriva populației civile în caz de alerte, printre altele.
Deci, acum instruiți câinii care să ne miroasă pentru a se depista covidul din noi.
Și dacă tot faceți toate lucrurile acestea care irită populația, nu era mai bine să spuneți, din capul locului, Adevărul și numai adevărul despre ceea ce se întâmplă în realitate, cu acest covid? Poate și,, recalcitranții,, cum le spuneți voi, ar fi înțeles.
 
Nicu Lazăr:
 
Ma băieti...nu ar fi mai indicat sa i puneți în spitale sa detecteze fumul, zic si eu...cred ca ar salva mai multe vieți.....vb voi cu șeful vostru, ca saracu