ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Andrei Baciu, medic devenit faimos în urma propunerii de numire a sa în fruntea Ministerului Sănătății, în 2015, de Guvernul Cioloș, revine în prim-plan. Potrivit  ziariștilor de la Evenimentul Zilei, la începutul acestei săptămâni, odată cu instalarea chirurgului Victor Costache ca ministru al Sănătății, dr. Andrei Baciu, fost fotomodel, a fost numit consilier.

În 2015, dr. Baciu a avut cea mai scurtă carieră de ministru, de doar câteva ore, nereușind să ajungă să depună jurământul de învestitură. Imediat ce fostul premier  Cioloș l-a propus, Baciu a fost linșat mediatic din pricina pozelor sale în lenjerie intimă, de pe vremea studenției,  când era fotomodel.

Dacian Cioloș l-a retras de pe lista cu miniștri, în urma controverselor legate de acesta în mediul online. Cioloș susținea, referitor la cariera de manechin a lui Andrei Baciu, că nu a avut „aceste detalii în CV”, ci doar informații despre experiența profesională. Nominalizarea lui Andrei Baciu la MS a fost, de asemenea, contestată atunci de medici și manageri de spitale, care s-au arătat contrariați de faptul că acesta ar putea fi ministru al Sănătății, motivând că nu are nici pregătirea și nici experiența necesare pentru a conduce o instituție publică de dimensiunea și cu greutatea celei pentru care era propus.

Acum, ministrul Costache este de părere că Baciu și-a dovedit aptitudinile profesionale în perioada în care a lucrat la numeroase proiecte de sănătate în cadrul partidului din care face parte.

Andrei Baciu s-a specializat în chirurgie cardiovasculară în Franța, dar s-a întors în România, unde este președintele Asociației SOS Drepturile Pacienților.