ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a declarat că Germania ar trebui să fie pregătită pentru apărare, în cazul unui război ipotetic în Europa, notează Știripesurse.

Într-un interviu acordat postului de televiziune ZDF, oficialul de la apărare a subliniat importanța pregătirilor pentru posibile amenințări. Ministerul german al Apărării: „Trebuie să ne obișnuim cu ideea că ar putea exista o amenințare de război în Europa.”

Germania trebuie să fie capabilă să se apere, acest lucru este valabil atât pentru Bundeswehr (armată), cât și pentru societate: „Trebuie să devenim apți pentru război”, a spus Pistorius. În același timp, Germania va face totul în conflictul din Orientul Mijlociu pentru a se asigura că nu mai există escaladare.

„Dacă luăm în serios punctul de cotitură, Germania trebuie să facă mai mult pentru a-și asigura securitatea. Pentru asta vom avea nevoie de mulți bani pentru Bundeswehr”, a spus la rândul său Robert Habeck, ministrul afacerilor economice din Germania.