ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății din Germania, Karl Lauterbach (SPD - Partidul Social Democrat), vrea să impună, vineri, la următoarea conferință a guvernului federal cu premierii landurilor, o limitare suplimentară a numărului de persoane care pot participa la o întâlnire, având în vedere, în mod special, o înăsprire a restricțiilor pentru persoanele nevaccinate, arată publicația germană RND.

„Înăsprirea va fi, din păcate, necesară pentru a contracara valul dificil care se apropie”, a declarat Lauterbach pentru RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND). „Voi face propuneri în acest sens”, a precizat el, fără să dea prea multe detalii.

„Pentru cei nevaccinați, în special, nu există niciun motiv pentru a permite o relaxare”, a spus Lauterbach. „Nu putem lua în considerare, în ceea ce îi privește, ridicarea - pe termen scurt sau mediu - a restricțiilor privind întâlnirile între persoane.”
 
Aceasta ar fi în propriul lor interes, e de părere ministrul:
 
„Vreau să-i scutesc pe nevaccinați să ajungă la terapie intensivă”, a declarat politicianul SPD. „Îndemnul meu către persoanele nevaccinate este să se vaccineze rapid, cel puțin cu o doză, pentru a beneficia de protecție măcar împotriva unei evoluții foarte grave a bolii”, a mai spus el.