ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a anunțat marți, într-o conferință de presă, suspendarea procedurilor de selecție pentru funcțiile de procuror general al României și de adjunct al membrului național la Eurojust.

„Am decis revocarea următoarelor proceduri: procedura de selecție a procurorului general și procedura de selecție a adjunctului la Eurojust", a declarat Birchall.

Pe 10 aprilie, comisia condusă de ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a respins pe cei patru procurori care și-au depus candidatura la funcția de procuror general (Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea și Daniel Horodniceanu), în aceeași zi fiind anunțată reluarea procedurii. Potrivit anunțului publicat pe site-ul MJ, noua procedură trebuia să se desfășoare în perioada 12 aprilie - 8 mai.

Pe 19 aprilie, Secția pentru procurori a CSM a decis vineri delegarea lui Bogdan Licu în funcția de procuror general interimar. Decizia CSM a venit în condițiile în care mandatul procuror general Augustin Lazăr expira pe 27 aprilie, acesta având aprobată și ieșirea la pensie.

Anunțul privind selectarea adjunctului membrului național la Eurojust a fost publicat pe 13 martie, iar procedura urma să se încheie pe 10 mai.