O mie de oameni vor putea participa de duminică la toate competițiile sportive în aer liber în Italia, a anunțat vineri ministrul italian al Sporturilor, Vincenzo Spadafora, scrie AFP, citată de Agerpres.

''Începând cu semifinalele și finala turneului de tenis de la Roma, programate duminică și luni, o mie de spectatori vor putea participa la toate competițiile sportive care vor avea loc în aer liber și care vor respecta scrupulos regulile sanitare'', a spus Vincenzo Spadafora într-un mesaj scris.

Ministrul nu menționează niciun alt sport în afară de tenis, dar această decizie ar putea permite lui Juventus Torino să înceapă noul sezon din Serie A în fața a o mie de tifosi, duminică seara, împotriva Sampdoriei.

Pentru a putea fi deschise tribunele, chiar și parțial, organizatorii de evenimente sportive vor trebui să respecte ''regulile stabilite pentru spațiu, măști, rezervări de locuri'', precizează ministrul. „Decizia este un prim pas, dar unul semnificativ, spre revenirea la normalitatea sportului, lucru pe care vrem să-l vedem cât mai curând'', a adăugat ministrul.