ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepremierul și ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini, a publicat joi un decret prin care obligă forțele de ordine să acționeze pentru a împiedica intrarea sau tranzitarea apelor teritoriale italiene de către nava „Sea-Watch 3”, a O.N.G.-ului german Sea-Watch, care salvase miercuri 52 de migranți ilegali în largul coastelor Libiei, relatează Agerpres

Matteo Salvini criticase anterior refuzul navei de a se întoarce din drum, autoritățile din Libia dându-și acordul pentru primirea și debarcarea pasagerilor acesteia.

„Nava avea undă verde pentru a debarca. Atitudinea organizației Sea-Watch seamănă cu o adevărată sechestrare de persoane din rațiuni politice. Ei sunt în dispută cu Ministerul italian de Interne pe seama migranților”, a declarat Matteo Salvini.

„Sea-Watch nu-i va debarca pe supraviețuitori în Libia. Tripoli nu este un port sigur. Este criminal să trimiți oameni salvați din mare către o țară aflată în război”, a reacționat pe Twitter O.N.G.-ul german Sea-Watch. Potrivit purtătorului de cuvânt al organizației, Ruben Neugebauer, nava nu va accepta propunerea Libiei, continuând să navigheze spre nord. Direcția navei cu migranți ilegali este confirmată de portalul Marine Traffic: spre nord, către insula italiană Lampedusa.

Nava „Sea-Watch 3” salvase miercuri 52 de persoane aflate într-o barcă pneumatică ce plutea în derivă în largul coastelor Libiei. Pentru ajutorarea migranților ilegali de a ajunge pe țărmurile Uniunii Europene, ministrul italian de Interne acuzase nava organizației Sea-Watch de ilegalitate și piraterie.