Vicepremierul și ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini, a publicat joi un decret prin care obligă forțele de ordine să acționeze pentru a împiedica intrarea sau tranzitarea apelor teritoriale italiene de către nava „Sea-Watch 3”, a O.N.G.-ului german Sea-Watch, care salvase miercuri 52 de migranți ilegali în largul coastelor Libiei, relatează Agerpres

Matteo Salvini criticase anterior refuzul navei de a se întoarce din drum, autoritățile din Libia dându-și acordul pentru primirea și debarcarea pasagerilor acesteia.

„Nava avea undă verde pentru a debarca. Atitudinea organizației Sea-Watch seamănă cu o adevărată sechestrare de persoane din rațiuni politice. Ei sunt în dispută cu Ministerul italian de Interne pe seama migranților”, a declarat Matteo Salvini.

„Sea-Watch nu-i va debarca pe supraviețuitori în Libia. Tripoli nu este un port sigur. Este criminal să trimiți oameni salvați din mare către o țară aflată în război”, a reacționat pe Twitter O.N.G.-ul german Sea-Watch. Potrivit purtătorului de cuvânt al organizației, Ruben Neugebauer, nava nu va accepta propunerea Libiei, continuând să navigheze spre nord. Direcția navei cu migranți ilegali este confirmată de portalul Marine Traffic: spre nord, către insula italiană Lampedusa.

Nava „Sea-Watch 3” salvase miercuri 52 de persoane aflate într-o barcă pneumatică ce plutea în derivă în largul coastelor Libiei. Pentru ajutorarea migranților ilegali de a ajunge pe țărmurile Uniunii Europene, ministrul italian de Interne acuzase nava organizației Sea-Watch de ilegalitate și piraterie.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews