ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nadhim Zahawi, ministrul britanic responsabil de campania de vaccinare, a confirmat că pașapoartele de vaccinare vor fi „necesare” pentru a obține acces la evenimentele mari, susținând că aceste documente sunt „cea mai bună modalitate” de a evita o nouă închidere (lockdown) pe motiv de Covid în timpul iernii, potrivit The Daily Mail.

Zahawi a declarat că guvernul este îngrijorat de faptul că evenimentele de amploare „ar putea duce la o creștere reală a numărului de cazuri de infectare”, din cauza grupurilor de oameni care stau foarte aproape unii de alții. Iar asta, deși Marea Britanie a fost prima țară din Europa care a început vaccinarea anti-Covid și a dus una dintre cele mai mari campanii de vaccinare în masă din lume. Totul, pentru a avea în toamna anului 2021 amenințări cu lockdown identice cu cele din toamna anului 2020...

Ministrul a opinat că „cel mai rău lucru” pentru spațiile în care se întâmplă/organizatorii unor evenimente de sărbători ar fi ca o creștere a numărului de cazuri de coronavirus să determine o „strategie de deschidere-închidere”, iar „cel mai bun mod” de a se asigura că pot rămâne deschise pe termen lung „este de a verifica statutul vaccinal” al participanților. Ceea ce aduce cu sine segregarea publicului pe criteriul (ne)vaccinării. VIDEO (știrea continuă dedesubt):
 


Boris Johnson a anunțat în iulie că, până la sfârșitul lunii septembrie, vaccinarea anti-Covid cu două doze va deveni o condiție eliminatorie pentru intrarea în toate cluburile de noapte din Anglia. 

De asemenea, el a semnalat că această cerință va fi probabil impusă și în alte localuri mari.

Mulți parlamentari conservatori se opun vehement implementării pașapoartelor de vaccinare, iar premierul britanic se confruntă cu o rezistență semnificativă pe această temă.