ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Justiției din Polonia a propus joi o interzicere totală a adopției de copii de către cuplurile formate din parteneri de același sex, informează Agerpres.

„Deși respectăm dreptul oamenilor cu orientare sexuală diferită, trebuie mereu avută în vedere o valoare superioară, care este binele copilului”, indică o declarație a ministerului polonez.

Noua lege ar urma să umple o lacună juridică, care nu interzice complet adopția copiilor de către o persoană care se află într-o relație cu un partener de același sex, a declarat ministrul fără portofoliu Michal Wojcik într-o conferință de presă.

Deocamdată propunerea legislativă nu a fost trimisă parlamentului de la Varșovia.

Polonia nu recunoaște căsătoriile între persoane de același sex și nici parteneriatele civile între acestea, iar Constituția Poloniei definește căsătoria drept uniunea dintre un bărbat și o femeie.

„Propunerea reflectă opiniile celei mai mari părți a societății poloneze”, a afirmat ministrul Justiției, Zbigniew Ziobro.

Acesta este un reprezentant al aripii conservatoare a majorității guvernamentale, susținând printre altele retragerea Poloniei din Convenția de la Istanbul care, sub pretextul combaterii violenței domestice, introduce și impune țărilor semnatare ideologia gender, vârful de lance al propagandei LGBT, potrivit căreia genul nu este totuna cu sexul biologic, ci este un „concept fluid” care ține de „identitatea” pe care și-o proclamă persoana, deci poate fi schimbat oricând, în funcție de preferințele fluctuante și de îndoctrinarea tinerelor generații cu „educație (homo)sexuală”. 
 
Dacă la Varșovia se fac demersuri legale pentru interzicerea adopțiilor de copii de către cupluri de homosexuali, în chiar aceiași zi, la Bruxelles, politicienii din Parlamentul European au votat o rezoluție care proclamă Uniunea Europeană ca zonă liberă pentru homosexuali, lesbiene, bisexuali, transgenderi ș.a.