ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a afirmat joi că ambasadorul Statelor Unite la Budapesta – ca, de altfel, orice alt ambasador – nu are de ce să se amestece în afacerile interne ale Ungariei, transmite MTI, citat de Cotidianul.

„Ungaria este o țară suverană și nimeni nu ne poate spune din afară cum ar trebui să trăim”, a afirmat Szijjarto

„Dacă vrea să își folosească șederea în Ungaria pentru a face judecăți despre activitățile unui guvern care a fost ales de o majoritate semnificativă a ungurilor (…) atunci va avea o muncă foarte dificilă în a lucra cu succes pentru creșterea cooperării între cele două țări.

Noi nu primim guvernatori sau procurori (…) trimiși aici ca să ne spună cum ar trebui să ne conducem viețile. Acea epocă s-a încheiat”, a adăugat el.

Conform sursei citate, Szijjarto a afirmat de asemenea că politica guvernului este ghidată exclusiv de interesele naționale și de dorința ca pacea să revină în Ucraina cât mai curând posibil.

„Au fost făcute încercări din străinătate, fără succes, de a instala în Ungaria un guvern care nu reprezintă interesul național.

Aș putea adăuga că au fost mobilizate sume semnificative de bani în acest scop, care nu s-au dovedit o investiție bună”, a încheiat ministrul ungar de Externe.