ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat joi seara, Antena 3, că ambasadorul SUA nu este jurist și nu cunoaște mecanismele statului de drept din România, comentând astfel declarațiile lui Hans Klemm, cu privire la îngrijorările administrației americane față de propunerile de modificare a legilor Justiției de la noi din țară.

”Ambasadorul SUA nu este jurist și cred, afirm, în deplină cunoștință de cauză, că nu cunoaște mecanismele statului de drept din România, reglajul și arhitectura autorităților din România. Cred că e greu să integrezi o propunere de modificare într-un context legislativ pe care nu îl cunoști”, a spus Tudorel Toader.
 
Ministrul Justiției a mai spus că ambasadorul SUA a fost surprins să afle că ideea și inițiativa modificării legilor Justiției a venit chiar de la CSM.

Într-un interviu pentru Digi24,  Hans Klemm afirmase că Statele Unite sunt îngrijorate că propunerile ministrului Tudorel Toader pentru reforma justiției ar putea întoarce România din drumul pe care l-a parcurs până acum de model în regiune pentru lupta anticorupție. Întrebat cum crede că evoluează lucrurile în legătură cu legile din justiție, ambasadorul a spus că „Statele Unite au îngrijorări” legate de propunerile făcute de ministrul de justiție. „Am discutat acest subiect cu ministrul și cu alți membri ai Guvernului și am spus acest lucru și printr-o declarație publică. Aș crea să punctez aici că această declarație publică, acest comunicat pe care l-am dat în 29 august nu a fost dat în numele meu personal, ci în numele Statelor Unite, al Guvernului Statelor Unite, nu al Ambasadei sau al meu ca ambasador”, a subliniat reprezentantul diplomatic al Statelor Unite. „Așadar, Statele Unite sunt îngrijorate”, a repetat Hans Klemm.