ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei le vine în întâmpinare creștinilor care nu au buletin de Iași și sunt privați de autoritățile pandemice de bucuria de a participa la pelerinajul în cinstea Sfintei Parascheva. Din producția proprie, editura pune la dispoziție gratuit spre lectură online cărțile dedicate Sfintei Cuvioase Parascheva și minunilor ei asupra credincioșilor. 

„Dragi cititori!

Zilele acestea ne-am gândit să fim mai aproape de voi prin intermediul cărților Doxologia, în format electronic. De aceea, în perioada 8-15 octombrie, vă așteptăm pe site-ul Editurii Doxologia, unde puteți descărca și citi gratuit cărțile dedicate Sfintei Cuvioase Parascheva. Un mic dar pentru pelerinii care de-a lungul anilor au făcut ca această sărbătoare să fie ca o zi Națională a Ortodoxiei Românești”, este comunicatul transmis de Editura Doxologia.

Titluri precum „Cuvioasa Parascheva, Sfânta populară a Ortodoxiei în istoria și evlavia poporului român”, „Binefacerile Sfintei Cuvioase Parascheva” (volumele 1-3), „Viața și Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva”, „Cântări din slujba Sfintei Preacuvioase Parascheva de la Iași”, „Viața Sfintei Cuvioase Parascheva după versiunea în limba greacă a lui Matei Smeritul, Mitropolitul Mirelor”, „Viața Sfintei Cuvioase Parascheva după versiunea arabă a Patriarhului Macarie al Antiohiei” se regăsesc pe raftul digital oferit gratuit de Editura Doxologia.

Biblioteca Pelerinului 2020 poate fi accesată și descărcată pe telefon, tabletă sau computer în perioada 8-15 octombrie 2020, adică exact pe durata obișnuită a pelerinajului istoric de la Iași, restricționat în acest an. O dată salvate în format PDF, cărțile puse la dispoziție gratuit de Editura Doxologia pot fi citite în voie și după expirarea valabilității adresei de descărcare.