ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia luată la nivelul întregii capitale supra-populate a Mexicului de a prescrie Ivermectina pacienților pozitivi COVID-19 a redus internările în spital în proporție de 52-76%, potrivit unui studiu realizat de Agenția Digitală pentru Inițiativă Publică (DAPI), Ministerul Sănătății și Institutul pentru Securitate Socială (IMSS) din această țară.

Îngrijorat în privința capacității de spitalizare, în vara lui 2020, guvernul mexican a demarat un program agresiv de testare, ajungând de la 3.000 de teste pe zi, în luna iunie, la circa 24.000 de teste antigen pe zi, în noiembrie, potrivit TrialSiteNews.

Șefa Departamentului Sănătății din Mexico City, Oliva Lopez, a anunțat apoi că doctorii vor prescrie Ivermectină și Azitromicină pentru tratarea COVID.

„Ministerul Sănătății a ajuns la concluzia că există suficiente dovezi pentru a folosi la persoanele cu SARS-CoV-2, chiar și asimptomatice, medicamente precum Ivermectina și Azitromicina”, a spus Lopez într-o conferință de presă.

Pe 28 decembrie 2020, autoritățile locale au creat un kit de tratament pentru acasă, incluzând Ivermectina, pentru cele 22 de milioane de locuitori din Mexico City, după o creștere masivă a numărului de cazuri de COVID.

Persoanele testate pozitiv la COVID cu un test antigen și care prezentau cel puțin simptome ușoare au început să primească câte un kit cu tratament pe bază de Ivermectină, începând cu 29 decembrie.

În cadrul programului de depistare și tratament precoce, guvernul mexican a demarat o cercetare pentru a analiza efectele acestui tratament timpuriu.

Realizat de DAPI, IMSS și Ministerul Sănătății, un program de monitorizare prin telefon a înregistrat starea de sănătate a persoanelor testate pozitiv la COVID cu un test antigen.

Studiul, realizat asupra unui grup de 200.000 de persoane, le-a împărțit pe acestea în două categorii: cele care au primit Ivermectină și cele care nu au primit.

Pe baza datelor colectate prin telefon și a statisticii spitalizărilor, cercetătorii au descoperit o reducere semnificativă a spitalizărilor pentru persoanele cărora li s-a administrat Ivermectină cu 52-76%, prin comparație cu celelalte.

Dr. Juan J. Chamie-Quintero, de la Universitatea columbiană EAFIT, a analizat tendințele spitalizărilor și deceselor în Mexico City, înainte și după adoptarea programului de tratament cu Ivermectină.

Rezultatele la care a ajuns Chamie-Quintero le confirmă pe cele ale guvernului mexican.

Graficele de mai jos, postate de Chamie-Quintero pe Twitter arată spitalizările și decesele de COVID atingând un vârf la jumătatea lui ianuarie 2021, la circa două săptămâni după ce a început distribuirea tratamentului cu Ivermectină, pe 29 decembrie.

 

 

În luna următoare, după distribuirea a peste 50.000 de tratamente cu Ivermectină, s-a înregistrat o scădere puternică a numărului de spitalizări și decese de COVID.

 

 

Într-adevăr, înainte de 25 februarie 2021, Chamie-Quintero a notat că numărul deceselor săptămânale a scăzut cu 3.000 în cursul celor trei săptămâni precedente, și că, pe 27 februarie 2021, rata de ocupare a spitalelor s-a diminuat considerabil, ajungând de la 90%, la sfârșitul lui ianuarie, la aproape 50% câteva săptămâni mai târziu.

 

 

 

 

Succesul înregistrat în foarte aglomerata capitală a Mexicului demonstrează cu vârf și îndesat efectele binefăcătoare ale Ivermectinei în tratarea COVID.

De altfel, un nou studiu privind eficiența Ivermectinei, publicat în American Journal of Therapeutics, a analizat „18 experimente de tratament controlat, realizate aleatoriu”, descoperind „o reducere semnificativă a riscurilor de contractare a COVID-19 prin administrarea regulată a Ivermectinei”, în scop profilactic.

Mai mult, cercetătorii au descoperit că medicamentul a provocat „reduceri importante, statistic semnificative, ale mortalității, ale timpului de însănătoșire clinică și ale timpului de curățire virală” la pacienții cu COVID.

Studiul a conchis că „numeroasele exemple de campanii de distribuire a Ivermectinei, ducând la o diminuare rapidă a morbidității și a mortalității la scara întregii populații, demonstrează că a fost descoperit un agent oral eficient în toate fazele COVID-ului”.