Tragedia din clubul Colectiv a marcat vieți și a schimbat destine. Și când suferința pierderii unui copil în infernul de la clubul bucureștean a fost alinată de aducerea pe lume a unui alt copil, se poate vorbi și de minunile post-Colectiv.

Dorin și Marcela Bucă, părinții lui Andrei, tânărul arhitect care și-a pierdut viața în Colectiv, au creștinat-o, sâmbătă, pe micuța Andreea Gabriela, minunea venită în familia lor anul acesta, cu doar câteva zile înaintea Învierii.

Botezul Andreei a avut loc la aceeași biserică în care a fost dus pe ultimul drum Andrei, adică biserica ridicată chiar de familia Bucă. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos, scrie obiectivbr.com. Andreea a sosit dormind la biserică și nu s-a trezit decât în momentul cufundării în cristelnița. Nașul de botez al micuței a fost nimeni altul decât cel mai bun prieten din copilărie al lui Andrei, Cosmin Preda. 
Petrecerea de botez va avea loc mâine, pe Dunăre, pe nava Borcea, cea mai veche navă cu zbaturi din România, recondiționată cu ani în urmă chiar de Dorin Bucă, ajutat de Andrei.

În urmă cu un an și jumătate, o veste cumplită le-a sfâșiat sufletul soților Marcela și Dorin Bucă. Pe 30 octombrie 2015, unicul lor fiu, Andrei Bucă, și-a pierdut viața în cumplitul incendiu din clubul bucureștean "Colectiv”. Avea doar 29 de ani, iar pentru cei doi părinți existența în această lume părea să se fi golit de conținut și însemnătate odată cu disparița sa.
 
Din aprilie 2017, însă, soții Bucă au din nou un motiv pentru a înfrunta viața până la capăt, cu bune și cu rele, așa cum este ea hărăzită să fie. Chiar înainte de marea sărbătoare creștină a Învierii, în familie a sosit un nou membru: la vârsta de 52 de ani, Marcela a născut, fără mari probleme, o fetiță perfect sănătoasă. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews