ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tragedia din clubul Colectiv a marcat vieți și a schimbat destine. Și când suferința pierderii unui copil în infernul de la clubul bucureștean a fost alinată de aducerea pe lume a unui alt copil, se poate vorbi și de minunile post-Colectiv.

Dorin și Marcela Bucă, părinții lui Andrei, tânărul arhitect care și-a pierdut viața în Colectiv, au creștinat-o, sâmbătă, pe micuța Andreea Gabriela, minunea venită în familia lor anul acesta, cu doar câteva zile înaintea Învierii.

Botezul Andreei a avut loc la aceeași biserică în care a fost dus pe ultimul drum Andrei, adică biserica ridicată chiar de familia Bucă. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos, scrie obiectivbr.com. Andreea a sosit dormind la biserică și nu s-a trezit decât în momentul cufundării în cristelnița. Nașul de botez al micuței a fost nimeni altul decât cel mai bun prieten din copilărie al lui Andrei, Cosmin Preda. 
Petrecerea de botez va avea loc mâine, pe Dunăre, pe nava Borcea, cea mai veche navă cu zbaturi din România, recondiționată cu ani în urmă chiar de Dorin Bucă, ajutat de Andrei.

În urmă cu un an și jumătate, o veste cumplită le-a sfâșiat sufletul soților Marcela și Dorin Bucă. Pe 30 octombrie 2015, unicul lor fiu, Andrei Bucă, și-a pierdut viața în cumplitul incendiu din clubul bucureștean "Colectiv”. Avea doar 29 de ani, iar pentru cei doi părinți existența în această lume părea să se fi golit de conținut și însemnătate odată cu disparița sa.
 
Din aprilie 2017, însă, soții Bucă au din nou un motiv pentru a înfrunta viața până la capăt, cu bune și cu rele, așa cum este ea hărăzită să fie. Chiar înainte de marea sărbătoare creștină a Învierii, în familie a sosit un nou membru: la vârsta de 52 de ani, Marcela a născut, fără mari probleme, o fetiță perfect sănătoasă.