Poetul Mircea Dinescu comentează, în ultimul editorial din Cațavencii, condamnarea lui Liviu Dragnea și rezultatele alegerilor europarlamentare. Textul lui Mircea Dinescu se încheie cu o poezie, pe care acesta a scris-o în urmă cu un an și care, spune el, a profețit victoria lui Iohannis la acest scrutin odată cu arestarea liderului PSD.

„Vulturul carpatin care s-a nutrit pînă mai ieri din cadavrul politic al lui Liviu Dragnea va intra într-un șomaj tehnic dezastruos, care-l va readuce la naturelul lui originar de clapon săsesc, dispus să ciugulească mălaiul din mîna unui tăietor de lemne austriac.

Că-n vreme ce, pentru PSD, arestarea lui Dragnea a picat precum o mană cerească, fiindcă își pot întoarce acum ciorapul partidului pe dos ca să pară proaspăt spălat, lui Klaus Iohannis Justiția i-a tras preșul de sub picioare căci, lipsit de obiectul muncii la alegerile din toamnă, va fi izbit în plină figură nu de Liviu Dragnea, ci de bumerangul lucrului bine făcut, care se va întoarce pedepsitor asupra celui ce l-a aruncat acum cinci ani în capul nostru.

P.S. Ca dovadă că premoniția poetului e mai tare decît a pamfletarului reproduc o capodoperetă comisă acum o jumătate de an în care am prevăzut victoria Mutului la europarlamentare odată cu intrarea lui Dragnea la mititica:

Geaba, domnu’ Daea,
vrei să scapi de tute,
ia-ți mai bine oaia
la brațet și du-te.
Charles și cu Camilla
plîng în dosul orgii
de cînd la Brăila
ai jertfit toți porcii,
confundînd orbește
pesta cu Crăciunul,
că nu-i rîma pește,
nici foie gras magiunul,
nici friptură ceapa
și nici Dragnea lord,
hăituit degeaba
de agenți din nord,
că-l pîndesc complice
state paralele,
gata să-i aplice
zeghe și zăbrele.
Ia-ți deci deținutu-
n cîrcă frumușel
pînă-nțarcă Mutu’
iapa la Bruxelles.”

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews