ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poetul Mircea Dinescu comentează, în ultimul editorial din Cațavencii, condamnarea lui Liviu Dragnea și rezultatele alegerilor europarlamentare. Textul lui Mircea Dinescu se încheie cu o poezie, pe care acesta a scris-o în urmă cu un an și care, spune el, a profețit victoria lui Iohannis la acest scrutin odată cu arestarea liderului PSD.

„Vulturul carpatin care s-a nutrit pînă mai ieri din cadavrul politic al lui Liviu Dragnea va intra într-un șomaj tehnic dezastruos, care-l va readuce la naturelul lui originar de clapon săsesc, dispus să ciugulească mălaiul din mîna unui tăietor de lemne austriac.

Că-n vreme ce, pentru PSD, arestarea lui Dragnea a picat precum o mană cerească, fiindcă își pot întoarce acum ciorapul partidului pe dos ca să pară proaspăt spălat, lui Klaus Iohannis Justiția i-a tras preșul de sub picioare căci, lipsit de obiectul muncii la alegerile din toamnă, va fi izbit în plină figură nu de Liviu Dragnea, ci de bumerangul lucrului bine făcut, care se va întoarce pedepsitor asupra celui ce l-a aruncat acum cinci ani în capul nostru.

P.S. Ca dovadă că premoniția poetului e mai tare decît a pamfletarului reproduc o capodoperetă comisă acum o jumătate de an în care am prevăzut victoria Mutului la europarlamentare odată cu intrarea lui Dragnea la mititica:

Geaba, domnu’ Daea,
vrei să scapi de tute,
ia-ți mai bine oaia
la brațet și du-te.
Charles și cu Camilla
plîng în dosul orgii
de cînd la Brăila
ai jertfit toți porcii,
confundînd orbește
pesta cu Crăciunul,
că nu-i rîma pește,
nici foie gras magiunul,
nici friptură ceapa
și nici Dragnea lord,
hăituit degeaba
de agenți din nord,
că-l pîndesc complice
state paralele,
gata să-i aplice
zeghe și zăbrele.
Ia-ți deci deținutu-
n cîrcă frumușel
pînă-nțarcă Mutu’
iapa la Bruxelles.”