Isteria Pokemon Go a cuprins și România. Copii sau adulți, femei sau bărbați, toți caută cu telefonul pe străzi micii maimuțoi.

Oana Pellea crede că acest joc este un mijloc de manipulare, un experiment. O fugă de realitate. "Mi se pare un experiment la scară mondială. Un experiment ce testează capacitatea de manipulare a rasei umane, a scris artista pe pagina sa de Facebook.

Chiar dacă au existat și mici accidente, ziaristul Mirea Curea crede că Pokemon Go este doar un joc și atât, fără alte substraturi. "Îi liniștesc, însă, pe cei înspăimântați de punerea sănătății mintale a omenirii în pericol de jocul asta spunându-le o singură chestie: un joc este doar un joc, iar jocul asta cu pokemonii, în esența, nu este cu nimic diferit de jocul "de-a ascunselea", în care tot așa, cineva caută pe altcineva. Aș mai adaugă ceva: este păcat că oamenii să nu înțeleagă rolul major al componenței ludice din ei înșiși și rolului pe care îl are în formare, în cunoaștere și în păstrarea sănătății mintale", a scris Curea pe Facebook.

Jurnalistul de la Evenimentul Zilei a ținut să-i dea o reaplică și Oanei Pellea: "Acum văd, pentru Oanea Pellea jocul asta este un "experiment de manipulare a rasei umane". Asta pentru că jocul ei preferat este mimarea cabotină a suferinței încărcată de tristețe mare de tot, pentru omenire și rătăcirile ei, pentru râuri, ramuri, varză, barză, brânză, carne, lapte, ouă. Sunt mirat că nu a mai adăugat și că "Amza când auzea de pokemoni îmi spunea să mă feresc de ei că de nimic altceva, iar mamă, înainte să moară, m-a pus să jur că nu mă voi mărită cu vreunul".
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews