Sociologul Mirel Palada a publigat pe contul său de socializare un text în care susține că ”Securitatea a învins”. El explică faptul că a fost creat un bazin de voturi fictive, care poate fi folosit de Sistem. „Din 2005 încoace, pas cu pas, a prins rădăcini la butoane. Și nu va ceda. Își va întări controlul asupra societății”, susține sociologul, explicând cum, in toți acești ani au fost scoși din joben ”politicieni de carton” gata să slujească unor interese cu epoleți.
 
Iată postarea integrală a lui Mirel Palada:

„Sistemul a învins. De ce ne ascundem după cireș, după vorbe? Securitatea a învins. A creat un bazin de voturi fictive cu care fac ce vor. A pus mîna pe justiție și o folosește ca pe o bîtă politică. Din 2005 încoace, pas cu pas, a prins rădăcini la butoane. Și nu va ceda. Își va întări controlul asupra societății.

Românii în mare parte acuma apreciază mîna forte în gestionarea lucrurilor publice. Să fie cu cătușe.

Paradoxul este că militarii se pricep să cîștige puterea, dar nu și să gestioneze mersul zilnic al lucrurilor într-o țară. Nu se pricep la asta.Dar nu contează.

Indiferent cît de prost vor administra societatea, ei vor rămîne mereu în spate. Vor avea grijă să pună mereu la interpunere o fațadă de carton, oameni politici crescuți precum crește gospodarul porcul să-l taie de Crăciun și mielul de Paști. Și îi vor tot schimba.

Românii se supără pe faptul că societatea e gestionată prost. Și nu au cum să se supere pe adevăratul făptaș, pentru că acesta lucrează prin proxy.

Cum crește supărarea, cum mai dau o generație de politicieni de carton la cîini, să-i sfîșie lumea. Și aduc alții, teoretic proaspeți și neîntinați, tot de carton. Și pe urmă, cînd și aceștia se uzează, îi înlocuiesc și pe aceștia.

În timpul ăsta, tot băieții vor fi la butoane, neadmonestați, netrași la răspundere. Impervious and unaccountable, cum ar zice stăpînii noștri de la care am învățat maskirovka asta de conducere cu marionete.

Nu-i așa, USR? Ce-o să vă mai placă muia și vouă tura următoare…”, scrie sociologul pe contul său de Facebook.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews