ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sociologul Mirel Palada a publigat pe contul său de socializare un text în care susține că ”Securitatea a învins”. El explică faptul că a fost creat un bazin de voturi fictive, care poate fi folosit de Sistem. „Din 2005 încoace, pas cu pas, a prins rădăcini la butoane. Și nu va ceda. Își va întări controlul asupra societății”, susține sociologul, explicând cum, in toți acești ani au fost scoși din joben ”politicieni de carton” gata să slujească unor interese cu epoleți.
 
Iată postarea integrală a lui Mirel Palada:

„Sistemul a învins. De ce ne ascundem după cireș, după vorbe? Securitatea a învins. A creat un bazin de voturi fictive cu care fac ce vor. A pus mîna pe justiție și o folosește ca pe o bîtă politică. Din 2005 încoace, pas cu pas, a prins rădăcini la butoane. Și nu va ceda. Își va întări controlul asupra societății.

Românii în mare parte acuma apreciază mîna forte în gestionarea lucrurilor publice. Să fie cu cătușe.

Paradoxul este că militarii se pricep să cîștige puterea, dar nu și să gestioneze mersul zilnic al lucrurilor într-o țară. Nu se pricep la asta.Dar nu contează.

Indiferent cît de prost vor administra societatea, ei vor rămîne mereu în spate. Vor avea grijă să pună mereu la interpunere o fațadă de carton, oameni politici crescuți precum crește gospodarul porcul să-l taie de Crăciun și mielul de Paști. Și îi vor tot schimba.

Românii se supără pe faptul că societatea e gestionată prost. Și nu au cum să se supere pe adevăratul făptaș, pentru că acesta lucrează prin proxy.

Cum crește supărarea, cum mai dau o generație de politicieni de carton la cîini, să-i sfîșie lumea. Și aduc alții, teoretic proaspeți și neîntinați, tot de carton. Și pe urmă, cînd și aceștia se uzează, îi înlocuiesc și pe aceștia.

În timpul ăsta, tot băieții vor fi la butoane, neadmonestați, netrași la răspundere. Impervious and unaccountable, cum ar zice stăpînii noștri de la care am învățat maskirovka asta de conducere cu marionete.

Nu-i așa, USR? Ce-o să vă mai placă muia și vouă tura următoare…”, scrie sociologul pe contul său de Facebook.