ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sociologul Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, susține că anunțul privind interzicerea intrării lui Liviu Dragnea în SUA ar fi fost rezultatul unei înțelegeri între „tabăra civlilor anti-PSD” și Guvernul american. O mutare care ar fi venit după ce tabăra anti-PSD și-ar fi dat seama că odată cu dispariția lui Liviu Dragnea din peisajul politic prin încarcerarea sa a dispărut și posibilitatea de a genera emoție colectivă și de a-l demoniza, scrie site-ul stiripesurse.ro.
 
„Pentru tabăra civililor din zona anti-PSD, arestarea lui Dragnea a fost o greșeală neforțată. Pur și simplu și-au scos din scenă principalul motiv de creare de emoție, de ură, de furie, de indignare, de bîzdîc și țîfnă tefeliste.

Pe cine să mai demonizeze ei, odată ce demonul de Dragnea tocmai a fost trimis la răcoare, spre oblivion?

După vreo două trei luni de la greșeală, și-au dat seama.

Aoleu, Măria Ta Palton Solemn, am comis-o. Am stricat jucăria. Aoleu, Măria Ta, avem nevoie de Dragnea ca de șpagă.
Păi să-l aducem înapoi, oștenii mei civili.

N-avem cum, Măria Ta, că l-am arestat deja.

Păi, măi civilii mei, hai să vorbim cu americanii, să-l aducă ei înapoi în conștiința publică.

Așa facem, Măria Ta. Ce idee bună, Măria Ta. Vai, ce scamă era să aveți, Măria Ta.

Și uite așa, au mers la Capitala Imperiului și cînd au vorbit cu Vodă cel Mare, cu Vodă Trump cel Cumplit, l-au rugat să le facă o mică favoare, să-l învie pe Dragnea, că tare nevoie au de el, să-l frankeșteinizeze un pic, să se joace cu fantasma lui prin mințile tefeleilor cei naivi în campania electorală.

Americanii, niște pricepuți profesioniști, au percutat. Pînă la mici detalii. Au așteptat să treacă vacanța, că e de porc și totalmente inutil să dai pe 18 august marele anunț galactic că-l mazilești pe Dragnea, atunci cînd e toată lumea în concediu. Au păstrat răbdători anunțul pentru după 1 septembrie, cînd se întoarce lumea înapoi la realitate. Să aibă impact.

Astfel, ambasada SUA a intrat de maniera cea mai crasă în jocul electoral al băștinașilor de la marginea Imperiului, susținând pe față cu acest anunț tabăra anti-PSD. Că așa e în tenis. Iohannis s-a dus să pupe inelul împăratului, împăratul i-a făcut un favor.

Vă place cum își iau țara înapoi? Pe față, nici nu se mai chinuie să mai mimeze”, a scris Palada pe Facebook.