Sociologul Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, susține că anunțul privind interzicerea intrării lui Liviu Dragnea în SUA ar fi fost rezultatul unei înțelegeri între „tabăra civlilor anti-PSD” și Guvernul american. O mutare care ar fi venit după ce tabăra anti-PSD și-ar fi dat seama că odată cu dispariția lui Liviu Dragnea din peisajul politic prin încarcerarea sa a dispărut și posibilitatea de a genera emoție colectivă și de a-l demoniza, scrie site-ul stiripesurse.ro.
 
„Pentru tabăra civililor din zona anti-PSD, arestarea lui Dragnea a fost o greșeală neforțată. Pur și simplu și-au scos din scenă principalul motiv de creare de emoție, de ură, de furie, de indignare, de bîzdîc și țîfnă tefeliste.

Pe cine să mai demonizeze ei, odată ce demonul de Dragnea tocmai a fost trimis la răcoare, spre oblivion?

După vreo două trei luni de la greșeală, și-au dat seama.

Aoleu, Măria Ta Palton Solemn, am comis-o. Am stricat jucăria. Aoleu, Măria Ta, avem nevoie de Dragnea ca de șpagă.
Păi să-l aducem înapoi, oștenii mei civili.

N-avem cum, Măria Ta, că l-am arestat deja.

Păi, măi civilii mei, hai să vorbim cu americanii, să-l aducă ei înapoi în conștiința publică.

Așa facem, Măria Ta. Ce idee bună, Măria Ta. Vai, ce scamă era să aveți, Măria Ta.

Și uite așa, au mers la Capitala Imperiului și cînd au vorbit cu Vodă cel Mare, cu Vodă Trump cel Cumplit, l-au rugat să le facă o mică favoare, să-l învie pe Dragnea, că tare nevoie au de el, să-l frankeșteinizeze un pic, să se joace cu fantasma lui prin mințile tefeleilor cei naivi în campania electorală.

Americanii, niște pricepuți profesioniști, au percutat. Pînă la mici detalii. Au așteptat să treacă vacanța, că e de porc și totalmente inutil să dai pe 18 august marele anunț galactic că-l mazilești pe Dragnea, atunci cînd e toată lumea în concediu. Au păstrat răbdători anunțul pentru după 1 septembrie, cînd se întoarce lumea înapoi la realitate. Să aibă impact.

Astfel, ambasada SUA a intrat de maniera cea mai crasă în jocul electoral al băștinașilor de la marginea Imperiului, susținând pe față cu acest anunț tabăra anti-PSD. Că așa e în tenis. Iohannis s-a dus să pupe inelul împăratului, împăratul i-a făcut un favor.

Vă place cum își iau țara înapoi? Pe față, nici nu se mai chinuie să mai mimeze”, a scris Palada pe Facebook.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews