ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O dispută bizară a izbucnit după ce o concurentă de la Miss Franța cu o coafură pixie a câștigat pentru prima dată în istoria concursului, transmite Daily Mail.

Eve Gilles, în vârstă de 20 de ani, din Nord-Pas-de-Calais, în nordul țării, a fost încoronată aseară de câștigătoarea precedentă, Indira Ampiot, în fața a 7,5 milioane de telespectatori. 

Dar concursul de frumusețe se confruntă acum cu o reacție ciudată, conform căreia ar fi devenit "woke", după ce juriul a ales-o pe Gilles "androgină" ca Miss Franța 2024, după ce toate câștigătoarele anterioare au avut părul lung, ondulat și curbe mai presupus "tradiționale".

'Suntem obișnuiți să vedem Miss-uri frumoase cu părul lung, dar eu am ales un look androgin cu părul scurt', a declarat Gilles.

Ea a lăudat, de asemenea, victoria sa ca fiind o victorie pentru 'diversitate' și a adăugat: 'Nimeni nu ar trebui să dicteze cine ești', a spus ea după victoria sa de sâmbătă seara, adăugând că fiecare 'femeie este diferită, toate suntem unice'.

Câștigătoarea concursului este aleasă jumătate prin votul publicului și jumătate de către un juriu. În timp ce Gilles s-a clasat doar pe locul al treilea la votul publicului, juriul a împins-o pe primul loc. 

Dar Gilles, care vrea să devină statistician, este prima câștigătoare din istoria de 103 ani a concursului care nu are părul lung - spre disperarea unor telespectatori.

'Miss Franța nu mai este un concurs de frumusețe, ci un concurs de woke care se bazează pe incluziune', a scris un utilizator pe X, fostul Twitter.