ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bâlbâielile autorităților în cazul îmbolnăvirilor bebelușilor  din Argeș scot oamenii în stradă. Mobilizarea se face pe rețelele de socializare, mii de oameni din Argeș anunțând un protest de amploare pentru miercuri după amiază.

Moartea a doi copii și starea gravă în care se află alți doi, conform anunțului medicilor de la Spitalul „Marie Curie" din București, au provocat un val de reacții pe retelele de socializare. Unde mii de argeșeni și-au manifestat intenția de a participa la proteste. 

"Știm că sistemul sanitar este întotdeauna vitregit dar nu putem sta cu mâinile în sân în timp ce copiii se îmbolnăvesc și în loc de alinarea suferinței, se aleg și cu alte boli din cauza bacteriilor din spital și uneori chiar mor deși au fost internați pentru o banală răceală", atrag atenția argeșenii, conform B1.ro.

Conform comunității de pe Facebook, Piața Vasile Milea din Pitești se va umple miercuri, începând de la ora 17.oo, dată la care este programat să înceapă ceea ce organizatorii au numit ” Miting pentru sănătatea copiilor noștri”.
 
”Noi, părinții, dorim să ne fie respectați copiii și vă cerem să fie tratați în condiții de maximă igienă și siguranță pentru sănătatea și viața lor! Vă cerem demisia domnilor de la DSP Argeș, Prefectura și Ministerul Sănătății pentru că nu vreți sau nu sunteți capabili să faceți tot posibilul ca acest spital să fie igienizat și dotat la standarde europene! Plătim taxe și impozite în Argeș, nu la București unde de multe ori suntem nevoiți să ne ducem copiii pentru a fi tratați în conditți decente", scriu părinții pe pagina de Facebook dedicată evenimentului. 
 
Reamintim că ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, afirma luni că în cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic internați la Spitalul "Marie Curie", se verifică alte variante de infecții și intoxicații și a afirmat că nu este nicio criză. ”Dacă ventilăm emoțional... De fiecare dată se întâmplă lucruri din acestea și sunt absolut regretabile. Dacă creăm panică și punem și presiune pe toți medici de acolo, ce rezolvăm? Credeți că se rezolvă o problemă? Este absolut regretabil că se întâmplă, dar, din păcate, astfel de lucruri se întâmplă în orice colț al lumii", a afirmat Achimaș-Cadariu.