ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului judecă marți apelul fostului preot Cristian Pomohaci, care contestă excluderea sa din biserică, după ce a fost acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale. Decizia adoptată nu va fi definitivă, informează Mediafax.

Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului i-a trimis citație lui Cristian Pomohaci că a admis audierea martorilor propuși de acesta la declararea apelului, iar instanța bisericească i-a oferit posibilitatea să-și aleagă un apărător bisericesc.

În funcție de hotărârea care va fi adoptată în acest caz de Sinodul Mitropolitan, Cristian Pomohaci poate face recurs, la Consistoriul Superior Bisericesc.

Fostul preot Cristian Pomohaci a fost caterisit în ședința Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei în data de 27 iulie 2017, fiind acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale.