ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolitul Ghenadie de Sassima a murit pe 1 iunie în urma problemelor de sănătate cu care se confrunta de mai mult timp. Cauza exactă nu a fost oferită. În aceeași zi, ierarhul a împlinit 25 de ani de arhierie.

Născut la Salonic în 27 iulie 1951, a primit numele de Nikolaos (numele de familie Lymouris) și a absolvit Institutul Teologic „St. Serge” din Paris, în 1978, pentru ca apoi să urmeze studii postuniversitare la Universitatea din Strasbourg, informează ȘtiripeSurse.

A fost hirotonit diacon în 1974 și preot în 1981. În data de 1 iunie 1997 a fost hirotonit Mitropolit titular de Sassima la Biserica Patriarhală „Sf. Gheorghe” din Constantinopol, iar din 2007, odată cu activarea mitropoliei, a devenit Mitropolit eparhiot.

Avea mai multe titluri de doctor de la universități din SUA, Franța și Germania, scrie basilica.ro care citează romfea.org.

A fost profesor de Drept canonic la Școala Teologică a Bisericii din Cipru și era un cunoscut și vechi participant la dialogurile interconfesionale organizate la nivel internațional.

A predat la Institutul de Studii Ecumenice „Sf. Bernardino” din Veneția și la Universitatea Pontificală „Pontificio Ateneo Antonianum” de la Roma, precum și ca profesor invitat la alte universități din America și Europa.

Era membru al diferitelor Societăți Teologice din Europa și reprezintă Patriarhia Ecumenica în diferite misiuni.

Mitropolitul Ghenadie de Sassima vorbea șase limbi și a scris peste două sute de articole și cărți despre Teologia Ortodoxă și dialogul ecumenic.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews