ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, și-a cerut duminică iertare credincioșilor care au ascultat slujba, afară, în frig, din cauza carantinei, dar cărora le-a permis accesul după slujbă în catedrala mitropolitană, pentru a primi sfintele taine,  potrivit Agerpres.

"Iubiți credincioși, vă rugăm să intrați în biserică, respectând acele reguli, care sunt impuse, mai ales astăzi, în ziua de votare. Mergeți pe rând, cu toții, veniți să primiți sfintele taine. V-am așteptat aici, pentru ca să vă cerem iertare, pentru că a trebuit să stați în frig, afară, deși catedrala noastră poate să cuprindă o mare mulțime de credincioși, respectând întru totul distanța. Avem însă bucuria cea mare acestui îndoit praznic", a spus mitropolitul Ardealului, în predică.

Înaltul prelat a vorbit despre importanța praznicului Sfântului Nicolae, despre care a precizat că "a înmulțit atât de mult darurile acestea, încât iată că astăzi este pomenit în toată lumea, chiar și la alți creștini de altă confesiune. Toți îl pomenesc ca Moș Nicolae, de fapt este Sfântul ierarh Nicolae."

Potrivit mitropolitului Ardealului, "biserica este astăzi marginalizată, este hulită, chiar se pornește o acțiune împotriva ei, pe față. Nu mai recunoaște nimeni nici Biblia, nici pe Hristos. Vom auzi tot mai multe atacuri de acestea, dar avem însă certitudinea că, așa cum Dumnezeu l-a apărat pe sfântul ierarh Nicolae, ne va apăra și pe noi".

Mitropolitul Ardealului a mai spus, legat de COVID-19, că, "dacă biruim frica, biruim și boala".

Credincioșii nu au avut acces la slujbe, în interiorul bisericilor din municipiul Sibiu, orașul fiind în carantină. Din cauza restricțiilor impuse de autoritățile sibiene în această perioadă de pandemie, credincioșii au ascultat slujbele în curțile bisericilor sau au putut să urmărească liturghia pe Internet.