ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, i-a îndemnat vineri pe credincioșii de toate confesiunile să participe la Referendumul pentru familie, punctând faptul că prezența este foarte importantă și, dacă nu vor participa șase milioane de persoane, acesta nu va fi validat.

„Problema este mare de tot, e un examen al nostru. Dacă au pornit credincioși și ne-au determinat pe noi să fim de acord și să ne dăm adeziunea față de acest demers al lor, acum, dacă nu ieșim cu toții, să fim prezenți - importantă este prezența, nu altceva. Că spui 'da', toți vor spune 'da', cei care spun 'nu', nu vin. Dar dacă, din trei milioane care am semnat, dacă nu dublăm, dacă nu suntem acum șase milioane ca să votăm, n-are niciun rost, nu are nicio valoare, deci nu se aprobă referendumul, nu este valid (...). De aceea, vă rugăm mult de tot, este un examen, cel mai greu examen pe care-l dăm noi acum, în libertate”, a spus mitropolitul Ardealului, în predica rostită vineri, la hramul Mănăstirii Sădinca, din județul Sibiu, potrivit dcnews.ro

Mitropolitul Laurențiu Streza s-a referit, în cuvântul său, la cei pe care „Biserica nu o să-i căsătorească niciodată”, susținând că aceștia vor veni să ceară dreptul de a se căsători și „vor lua și copiii noștri, pentru că ei nu pot face copii”.

„Gândiți-vă că nu noi vom suferi, ci urmașii și urmașii urmașilor noștri. Și atunci vor zice: măi, ce părinți, ce înaintași am avut de nu și-au lăsat ei măcar o jumătate de oră să se ducă acolo și să împlinească. (...) Vă rugăm mult, i-am rugat pe preoții noștri să meargă împreună cu dumneavoastră și noi vom face la fel - vom sluji duminică la catedrală și merg cu toată catedrala. Dar câți vin la catedrală? Câți vin la biserică? Dumneavoastră aduceți-i și pe ceilalți de acasă (...). Dacă pierdem examenul acesta, multe lucruri vor veni și vom plânge apoi, nu se va mai repeta niciodată momentul acesta, este irepetabil”, a spus mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza.
 
Marți, 11 septembrie, Senatul României a adoptat proiectul de lege care va duce la organizarea unui Referendum, în care cetățenii sunt chemați să se pronunțe asupra definiției căsătoriei.
 
Votul senatorilor a venit la peste un an de la cel al deputaților, iar acum urmează pronunțarea Curții Constituționale a României asupra constituționalității procesului legislativ. În Parlament, unii membri ai USR dar și ai PNL au afirmat că procesul legislativ ar fi fost viciat, dând de înțeles că vor contesta constituționalitatea acestui proces la CCR.

Alături de USR, partidul lui Dacian Cioloș a anunțat oficial că va boicota Referendumul pentru Familie, deoarece consideră că acest demers cetățenesc „ar limita libertățile, drepturile și egalitatea în drepturi”.