Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, a declarat că musulmanii care trăiesc în Bucureşti au nevoie de o moschee, însă de una normală, nu supradimensionată, care ”să epateze şi să te strivească”. Acesta a mai adăugat că trebuie să fie şi reciprocitate, pentru că şi românii îşi doresc o biserică în Istanbul.

"Personal, cred că musulmanii care trăiesc în Bucureşti au nevoie de o moschee. Însă de una normală, nu de una supradimensionată, care să epateze, care să te strivească, adică de o moschee pentru rugăciune, pentru viaţa lor spirituală", a afirmat IPS Andrei Andreicuţ, conform B1.

"Nu ştiu dacă în jurul acelei moschei se prevede construirea unei şcoli musulmane, dar eu cred că nu este nevoie de aşa ceva. Şi acum în Bucureşti este o moschee, probabil că numărul musulmanilor este mai mare acum, şi de aceea spun că o moschee, din punct de vedere duhovnicesc, nu ar deranja”, a mai precizat Mitropolitul Clujului.

De asemenea, Mitropolitul este de părere că ”trebuie să fie asigurată şi o reciprocitate, pentru că şi românii îşi doresc o biserică în Istanbul”, iar corect ar fi să o poată construi.

Muftiatul Musulman Cultural a primit, la sfârşitul lunii mai, prin hotărâre de Guvern, un teren de peste 11.000 de metri pătraţi pentru construirea unei moschei de mari dimensiuni în Bucureşti, cu o capacitate de 2.000 de persoane. Terenul respectiv este situat lângă Romexpo, iar valoarea sa ar fi estimată la patru milioane de euro. Singura condiţie pe care a impus-o Guvernul este ca lucrările de construcţie a moscheii să înceapă în trei ani.

Protocolul de predare-preluare a terenului din București, pe care va fi construită o moschee, a fost semnat în luna iulie de secretarul de stat Victor Opaschi, din partea Secretariatului de Stat pentru Culte, și de muftiul Murat Iusuf, șeful Cultului Musulman din România.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.