ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Așa tratează oamenii nedoriți în țara noastră. Să ne ajute Dumnezeu! Îi binecuvântez pe toți(...)mi-au acordat o așa mare onoare. Vă mulțumesc mult! N-am să mai plâng, am plâns destul. Mă rog să le dea Dumnezeu minte(...) Nu trebuie să mă dați la TV, arătați alte lucruri, mai frumoase, ca oamenii să cunoască că țara noastră este bogată în duh. Credeți-mă, vă sunt foarte recunoscător pentru tot, dragi jurnaliști” - Mitropolitul Pavel
 
 
Tribunalul Șevcenkovski din Kiev a pronunțat măsura arestului preventiv pentru mitropolitul Pavel Lebed, vicarul Lavrei Pecerska, sub forma arestului la domiciliu, plus supravegherea 24 de ore din 24, cu ajutorul unei brățări electronice, potrivit Departamentului de Informare, al Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Instanța a respins cererea procurorului de interzicere a înregistrărilor video publice și a publicării acestora.

De asemenea, instanța a respins cererea apărării Mitropolitului Pavel de a participa la slujbele de la Lavra Pecerska.

Avocatul mitropolitului a declarat că "s-a decis ca inculpatul, în ciuda stării sale de sănătate, să poarte o brățară. În viitor, vor fi colectate toate documentele medicale și vom solicita instanței să schimbe măsura de arest în ceea ce privește brățara".

Ancheta preliminară este în curs de desfășurare.

După cum s-a raportat, la 1 aprilie, la ora 7:30, SBU l-a notificat pe Mitropolitul Pavel cu privire la suspiciuni în temeiul articolelor 161 și 436-2 din Codul penal.
 
Episcopul a fost convocat pentru interogatoriu la ora 12:00, după care urma să se decidă problema alegerii unei măsuri preventive.
 
Din cauza faptului că Mitropolitul Pavel nu s-a simțit bine în timpul ședinței de judecată din cauza glicemiei ridicate, judecătorul a decis să amâne audierea pentru data de 3 aprilie 2023, ora 9:00.
 
Ulterior, din spusele avocatului Mitropolitului Pavel s-au aflat următoarele: "După amânarea pentru luni, instanța a reprogramat ședința de judecată pentru astăzi, la ora 17:00. Episcopul se află în spital, iar instanța se pronunță asupra chestiunii privind prezența obligatorie". Ulterior, s-a raportat că prezența obligatorie a fost acceptată.
 
FOTO/ VIDEO:
 На зображенні може бути: 3 людини, борода, люди сидять та у приміщенні
 
 
На зображенні може бути: 10 людей, люди стоять, люди сидять та у приміщенні
 
На зображенні може бути: 2 людини та телефон