ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un jucător de rugby din Țara Galilor  a murit după ce a suferit un stop cardiac în timpul unui meci. Alex Evans juca sâmbătă după-amiază pentru Cwmllynfell RFC pe terenul lor de acasă, Parc y Bryn din Neath Port Talbot, relatează BBC.

Meciul împotriva celor de la Crynant se juca în memoria unui om de bază al clubului, care a murit la începutul acestui an.

Într-o postare pe rețelele de socializare, clubul a spus despre mijlocașul în vârstă de 31 de ani: "Am pierdut un frate pe teren și ne doare foarte tare".

Secretarul Cwmllynfell RFC a declarat că domnul Evans nu s-a simțit bine în timpul meciului și a părăsit terenul, prăbușindu-se ulterior. S-au făcut încercări de a-l resuscita cu ajutorul unui defibrilator aflat la fața locului, dar acesta a murit la fața locului.

El a lăsat în urmă partenera și o fetiță.
 

Au fost postate mesaje de condoleanțe din partea a numeroase cluburi, precum și din partea Federației Galeze de Rugby și a World Rugby.
 
Gareth Evans, secretarul clubului, a declarat: 

"Îmi voi aminti de el - cu toții ne vom aminti de el - cu zâmbetul pe care îl avea. Întotdeauna avea un zâmbet pe față, indiferent ce făcea, fie că lucra, juca rugby, se antrena, chiar și la o bere cu el.

Întotdeauna avea timp pentru tine și avea mereu zâmbetul acela pe față."

El a adăugat că Evans era "iubit în toată comunitatea”.