ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A trecut la cele veșnice comandorul in rezervă Vasile Prăjescu, inginer și redactor-șef al revistei culturale „Origini”. Vestea i-a șocat pe cunoscuți. Decesul comandorului a survenit in somn, cauzele nefiind inca necunoscute, transmite Reporter Buzoian.

E drept ca Vasile Prăjescu suferea de o afecțiune care il trimisese recent la medic, dar, in ultimele luni, părea energic și tot mai activ în peisajul cultural local.

Pe 1 aprilie organizase un seminar în cadrul căruia adusese față în față autorități locale, responsabili din sistemul de sănătate, medici și viitori absolvenți ai Facultății de Medicină de la UMF ” Carol Davila”.  Acțiunea avea ca scop prezentarea sistemului de sănătate buzoian ca fiind unul atractiv pentru tinerii medici.

Vestea morții sale i-a luat prin surprindere pe cunoscuții și colaboratorii săi. Pensionat din Aviația Militară, inginerul Vasile Prăjescu a continuat să fie foarte activ, implicat în activități culturale și civice.

Înmormântarea va fi vineri, 28 aprilie, la Cimitirul Sf.Gheorghe Buzău.