ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de oameni și-au luat luni rămas bun de la Alfie Evans, băiețelul de un an și 11 luni care a murit la 28 aprilie, după ce  mai bine de un an a fost într-o stare semivegetativă. Dar și după ce a trăit peste 100  de ore fără a fi conectat la aparate.

Alfie a fost înmormântat, luni, la Liverpool în cadrul unei ceremonii private.

Rămâne însă o întrbare la care răspunsul nu se va afla niciodată: ce anume a provocat moartea lui Alfie Evans. Și asta pentru că Înalta Curte de Justiție din Marea Britanie a refuzat, tot luni, să ceară o examinare post-mortem a rămășițelor copilului, așa cum solicitase un avocat pro viață din Marea Britanie.

John Allman a făcut o cerere specială la Curtea Supremă din Marea Britanie pentru a preveni distrugerea rămășițelor pămânetești ale lui Alfie, fără o examinare post-mortem și în absența unui raport toxicologic. 

Allman a făcut această solicitare după ce a ținut legătura prin corespondență cu medicul legist din Liverpool, André Rebello. Pe 8 mai, Rebello a declarat că Alfie Evans a murit din cauze naturale și că nu are datoria de a investiga acest caz.

„Alfie Evans a murit din cauze naturale”, a scris medicul legist, care susține că „nu se poate vorbi de o datorie a unui medic legist pentru a investiga în conformitate cu legea acest deces”.

Avocatul Allman a fost însă contrariat de faptul că Alfie era încă în viață când experții au anticipat cum va muri, dar și pentru că încă nu știe care a fost boala de care suferea micul Alfie. În plus, a apărut și problema celor "patru injecții" care i s-ar fi făcut copilului. În opinia lui Allman, numai o anchetă post-mortem ar fi exonerat personalul medical de la Alder Hey de orice suspiciune.

„Un raport toxicologic poate dezvălui în ce măsură, dacă este cazul, medicamentul administrat lui Alfie înainte de a muri i-ar fi putut scurta viața. Prin urmare, ar putea să-i exonereze pe deplin pe acei profesioniști din domeniul sănătății, care, într-un mod oarecum iresponsabil, până la momentul în care investigația ar trebui să scoată la lumin adevărul, vor fi acuzați de crimă de diverși adepți ai teoriei conspirației”, a explicat avocatul.

Un site italian scria, la câteva zile după moarte micuțului, că exact cu două ore înainte de a muri, lui Alfie i s-ar fi făcut 4 injecții bizare. De asemenea, o sursă apropiată familiei a declarat pentru LifeSiteNews că aceste injecții i-au fost administrate lui Alfie după ce Tom, tatăl copilului, a fost convocat pentru o neobișnuită întrunire, în miezul nopții cu conducerea spitalului.

Copilașul a murit la două ore după ce substanțele i-au fost administrate.