ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei slujitori ai Patriei, de meserii diferite, dar toți aflați în floarea vârstei, au decedat subit în ultimele luni, aparent din senin, moartea lor având un mare impact asupra comunității în sânul căreia au trăit și au lucrat.

Jandarmul Dragoș-Veronel Drăghici de 47 de ani din Călărași a fost găsit căzut în propria-i locuință sâmbătă pe la ora 14:30, când deja nu mai avea semne vitale, resuscitarea fiind încercată zadarnic de membrii echipajului de urgență ajunși la adresa familiei Drăghici, arată Adevărul.ro. Colegii lui sunt șocați la aflarea veștii năucitoare - era în putere, nu avea afecțiuni cunoscute și fusese alături de Jandarmeria Călărași încă din 1994, clădindu-și o carieră și impunându-și respectul și admirația tuturor. Dragoș Drăghici a fost înmormântat azi în Cimitirul Central din municipiul Călărași, a informat fiica acestuia, Roxana Drăghici. Cauza morții - infarct, ne-a transmis o rudă a victimei.
 
„Cuvintele sunt prea sărace pentru a ne exprima durerea și neputința în fața destinului crud, care l-a smuls atât de devreme dintre noi pe bunul nostru coleg, plutonier adjutant șef  Drăghici Dragoș Veronel. Ne-a părăsit fulgerător, la numai 47 de ani, plecarea lui lăsând cu sufletele împietrite de durere familia, prietenii dragi și colegii.

Profesionist desăvârșit, comandant de grupă, și-a coordonat camarazii cu răspundere și pricepere, oferindu-le tuturor un exemplu de curaj, profesionalism și determinare. Comportamentul său în timpul misiunilor la care a participat a demonstrat că a fost un cadru militar cu simțul datoriei, prezență de spirit și inițiativă, conștiincios și perseverent, animat de spiritul de echipă și un bun lider. 

În semn de prețuire, personalul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași este alături de familia îndurerată, aducând un ultim omagiu celui care le-a fost un bun coleg și prieten, rugându-l pe Dumnezeu să-i odihnească sufletul în liniște și pace!

Trupul neînsuflețit al bunului nostru coleg este depus la capela Bisericii ”Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” (zona Școlii Gimnaziale ”Tudor Vladimirescu”). Ceremonialul înhumării va avea loc în data de 18.05.2021, la Cimitirul Central din municipiul Călărași.

Drum lin către ceruri!”, au postat colegii decedatului pe pagina de Facebook a Jandarmeriei din Călărași.
 
 
Un alt caz a fost cel al Preotului Mihai Cătălin Boșomoiu, slujitor din 2020 în cadrul Parohiei Ungureni din Arhiepiscopia Târgoviștei, a fost condus pe ultimul drum de familie, de tot satul său, Cicănești, din Curtea de Argeș (foto mai sus) și de un important sobor de preoți în frunte cu Arhiepiscopul Calinic al Argeșului, sâmbătă, 13 martie 2021, potrivit Dâmbovițeanul.com.
 
În vârstă de numai 35 de ani, părintele Mihai-Cătălin de la Parohia Ungureni a protoieriei Titu murise subit marți, 9 martie, cauza aparentă fiind un infarct miocardic. Între 2016 și 2020, Părintele Mihai Cătălin Boșomoiu slujise ca diacon la parohia Sf. Mare Mucenic Gheorghe din Holborn, Londra, Marea Britanie. A lasat în urmă o preoteasă, o fetiță, o familie și mai multe parohii îndurerate.


 
Sorin Chiric, un polițist de 37 de ani din Tecuci, județul Galați, a murit fulgerător în dimineața zilei de 20 aprilie, fiind găsit în stop cardio-respirator, în mașina personală, al cărei motor era pornit. Din păcate, deși a fost resuscitat până la spital, medicii nu i-au mai putut salva viața. Din primele constatări, cauza aparentă a morții ar fi un edem pulmonar acut sau o disfuncție cardiacă. Tânărul polițist era tată a două fetițe, una de 4 și alta de 2 anișori. El lucra ca ajutor al șefului de post de la Nicorești, județul Galați, a informat Observator News

Familia, prietenii, apropiații și toți cei care l-au cunoscut pe Sorin Chiric au fost șocați de moartea prematură și atât de fulgerătoare a acestuia, exprimându-și regretul pe pagina de Facebook a acestuia. Mai mulți utilizatori Facebook s-au întrebat la rubrica de comentarii dacă tânărul polițist a fost vaccinat, după cum se vede aici:
 
 
 
 
Ca urmare a acestor chestionări, ActiveNews, a contactat Inspectoratul de Poliție Județean Galați de unde ni s-a transmis atât telefonic cât și în scris că IPJ nici nu poate confirma, nici nu poate infirma dacă polițistul Sorin Chiric s-a vaccinat, pe motiv că informația „nu este de interes public” (facsimil mai jos).
 
Nici unul dintre membri celor trei familii întrebați de reporterul ActiveNews dacă victimele s-au vaccinat în ultima perioadă nu au răspuns printr-o recunoaștere dar nici printr-o contestare a chestionării noastre. Cauzele rămân așadar, infarct.
 
Dumnezeu să-i odihnească în pace! 
 
Reamintim că PRIMUL DECES AL UNUI MILITAR DUPĂ VACCIN, a fost ascuns de colegul său militar Valeriu Gheorghiță și coordonatorii campaniei de vaccinare. Militarul profesionist avea 47 de ani și a murit a treia zi după vaccin, la Centrul 110 Comunicații și Informatică al Forțelor Navale, pe 26 februarie. De infarct.
 
 
PS: La închiderea ediției am mai aflat și că un angajat al Dacia Pitești a fost găsit fără suflare, într-o toaletă a uzinei. În aparență, infarct.