ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Italia protestează în memoria unui român. Sute de oameni au ieșit în stradă în regiunea Veneto în numele lui Ioan Craiu. Muncitori în domeniul siderurgiei, oamenii au făcut o grevă de 48 de ore, cerând măsuri crescute de siguranță pe șantiere. 

În vârstă de 32 de ani, Ioan a murit cu o lună înainte de a deveni tată.

În urma acestui tragic accident de muncă, dar și a altor tragedii similare care au avut loc în Verona în ultimele luni, sindicatele Fim, Fiom și Uilm au declarat pentru joi, 14 septembrie, grevă de 8 ore în toate companiile siderurgice din provincie.
 
Potrivit unui comunicat transmis de sindicatele industriale reunite, italienii cer respectarea legilor de securitate în procesul muncii și solicită o întâlnire cu asociațiile antreprenoriale din zonă, cât mai curând posibil.

Românul a murit sâmbătă, 9 septembrie. Lucra la o fabrică de oțel din Vallese di Oppean, provincia Verona. În timpul unei manevre de ridicare a capacului unui cuptor, utilajul de ridicare a cedat pe neașteptate.  Ioan a fost lovit mortal în zona capului de un cârlig.