O companie de deșeuri de mediu din Londra a avut o surpriză când a descoperit în gunoiul selectat un relicvariu ce conținea un os al Sfântului Clement, relatează site-ul Crux Now

Sfântul Clement a fost un creștin din primul secol care s-a convertit de la iudaism la creștinism devenind discipol al Sf. Petru și Pavel și episcop al Romei. Alungat de împăratul Traian în insula Crimeea, episcopul Clement a fost martirizat în anul 100 drept pedeapsă pentru convertirea populației de aici.

Compania Enviro Waste a postat descoperirea pe site și a declarat că nu a putut identifica locația exactă de unde a fost colectat relicvariu, doar faptul că provine de undeva din centrul Londrei. 
„Vă puteți imagina uimirea noastră când am realizat că echipele noastre de verificare au găsit moaște aparținând unui episcop din primul secol - nu este ceva ce te aștepți să vezi pentru genul nostru de activitate”, a declarat James Rubin, proprietarul Enviro Waste.

El a adăugat că a solicitat ajutorul unui laborator din Marea Britanie pentru a testa autenticitatea. Fragmentul oaselor este încapsulat în ceară și include o inscripție: „din oasele Sfântului Clement, Episcop și Mucenic”.
Pe site-ul lor, Enviro Waste au creat o cutie de sugestii electronice, cerând publicului să se pronunțe unde ar trebui să fie ultimul loc de odihnă al sfintelor moaște.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews