ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopia Aradului vine din nou în ajutorul credincioșilor în lupta cu pandemia de coronavirus, de această dată nu prin donații materiale, cum a mai făcut în ultima perioadă, ci printr-un dar duhovnicesc: o procesiune organizată în duminica Floriilor cu moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, icoana Maicii Domnului „Pantanassa” și icoana Deisis.  

Aradul este, din păcate, unul dintre focarele de infecție, la ultima informare a Grupului de Comunicare Strategică raportându-se un număr de 179 de persoane confirmate cu COVID-19, informează Glasul Cetății. https://www.glasulcetatii.ro/articol/1090/moastele-sfantului-ioan-gura-de-aur-si-icoanele-de-la-athos-din-catedrala-arhiepiscopala-scoase-in-procesiune-pentru-ajutor-in-lupta-cu-pandemia 

Rugându-se pentru sufletele celor care au pierdut lupta cu boala și nădăjduind ca celor 13 arădeni vindecați să li se adauge și cei care acum suferă din cauza virusului, ierarhii arădeni, ÎPS Timotei și PS Emilian Crișanul, au rânduit o procesiune cu Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, însoțite de cele două icoane pictate la Muntele Athos care străjuiesc Catedrala Arhiepiscopală încă din Anul Centenar al Marii Uniri: icoana Maicii Domnului „Pantanassa”, vindecătoarea de cancer, și cea cunoscută ca „Deisis”, care Îl înfățișează pe Mântuitorul Iisus Hristos ca Împărat așezat pe tronul de judecată. 
 
„Arhiepiscopia Aradului va organiza o procesiune în municipiul Arad, în data de 12 aprilie 2020, Duminica Floriilor, începând cu ora 12.00, cu racla ce cuprinde moaște ale Sfântului Ioan Gură de Aur și două icoane de dimensiuni mari, într-o mașină special pregătită în acest sens, de la Catedrala Arhiepiscopală.

Itinerarul procesiunii va fi pe următorul traseu: Catedrala Arhiepiscopală – Spitalul Clinic de Urgențe Județean – Spitalul Municipal – Spitalul TBC – Bulevardul Revoluției – Calea Aurel Vlaicu – Strada Voinicilor – Calea Timișorii și Șoseaua de centură a Municipiului Arad.

Nădăjduim că această procesiune va aduce vindecare și mare mângâiere celor aflați în suferință și un spor al dragostei noastre față de Dumnezeu și față de semeni”, a anunțat preotul Simion Mladin, eclesiarhul Catedralei arhiepiscopale „Sfânta Treime” Arad, pe pagina web a arhiepiscopiei

Procesiunea nu va implica prezența credincioșilor, ci doar pe cea a celor trei preoți care vor însoți sfintele moaște și icoane, rostind rugăciuni pe tot parcursul deplasării prin locurile menționate. Credincioșii vor putea privi din interior aceste odoare, înălțând de la distanță cereri către Mântuitorul Iisus Hristos, Maica Domnului și Sfântul Ioan Hrisostom.