ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava sunt purtate cu cinste și cu rugăciune prin mai multe comunități din cuprinsul eparhiei, pentru ca prezența lor să aducă, iarăși, credința că nu suntem singuri și că sfinții ne ocrotesc și se roagă lui Dumnezeu pentru noi.

Procesiunea cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava condusă de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a ajuns luni dimineață la Mănăstirea Putna. Obștea mănăstirii a întâmpinat în sunetul clopotelor moaștele Mucenicului și a înălțat rugăciuni ca Dumnezeu să se milostivească și să ridice suferința care s-a abătut asupra întregii lumi.

„Nu va fi un pelerinaj așa cum sunteți obișnuiți. Nu vor fi oameni care să poarte pe umerii lor moaștele Sfântului Ioan, așa cum obișnuim în fiecare an la 24 iunie. Dar, dacă acum, ele vor fi duse cu ajutorul unui automobil, cei care vă veți întâlni cu Sfântul să vă opriți preț de câteva secunde și, rostind o rugăciune pentru dumneavoastră, pentru cei dragi și pentru cei bolnavi, să considerați că îl purtați pe brațele inimii pe Sfântul nostru drag, Ioan Mucenicul, ocrotitorul Sucevei!” (PS Damaschin Dorneanul)