ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Jalaskoski-Smicală, unul dintre cei doi copii ai doctoriței Camelia Smicală, care au fost confiscați abuziv de „serviciul social” din Finlanda, este împiedicat de instituția care îi decide vremelnic soarta să urmeze școala gimnazială la care a fost admis prin examen. Mama minorului atrage atenția asupra acestui abuz, subliniind că „socialul” finlandez încalcă dreptul copilului la educație și îl forțează să urmeze o altă școală, de nivel mai slab, intimidându-l cu o ședință de anchetă și un consult psihiatric.

„Tortura psihică a copiilor continuă.

Mihai a refuzat să meargă la școala "de cartier" la care socialul îl obligă să meargă. Mihai a intrat prin examen de admitere la un gimnaziu cu profil de limbi latine.

Conform legii finlandeze, acesta are dreptul de a frecventa cursurile școlii pe care și-a dorit-o. Conform legislației finlandeze Mihai are dreptul la ore de limba maternă, care este oficial limba română. Socialul îi încalcă aceste drepturi, la fel cum îi încalcă absolut toate celelalte drepturi.

Cum într-o dictatură legea nu are nici o valoare , ci importantă este reducerea la tăcere a celor care se opun regimului, socialul a convocat pe mâine o ședință școală+social+psihiatru la care nu sunt primită deși sunt tutorele legal al copiilor (altă încălcare a legii). Nici avocatul copiilor nu este primit.

Având în vedere că în aceeași zi au aranjat un "consult psihiatric", vă puteți închipui care este planul lor!

Deoarece poliția refuză să cerceteze încălcările grave ale legii de către protecția copilului, în schimb încearcă să mă închidă pe mine in baza unor dosare fabricate, deoarece accesul la justiție este zero (de 5 ani justiția refuză judecarea cazului), singura noastră posibilitate de autoapărare rămâne mediatizarea”, a scris dr. Camelia Smicală, miercuri, pe Facebook.