ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moderna Inc. (MRNA.O) ar putea fi dată în judecată pentru încălcarea unor patente asociate vaccinului său COVID-19, după ce o curte de apel federală i-a respins miercuri contestația referitoare la brevetele aparținând Arbutus Biopharma Corp (ABUS.O), informează publicația Axios.

O curte de apel federală a respins miercuri două contestații depuse de Moderna privind brevetele unor componente-cheie folosite în fabricarea vaccinului COVID-19. 
 
Ambele brevete sunt legate de nanoparticulele lipidice care încapsulează materialul genetic, cunoscut sub numele de ARN mesager (ARNm), în vaccin, arată Reuters
 
Decizia instanței de a da dreptate companiei Arbutus Biopharma înseamnă că Arbutus ar putea da în judecată Moderna pentru încălcarea brevetelor și ar putea cere redevențe pentru vaccinul COVID-19 al Moderna, care va genera venituri de până la 18 miliarde de dolari pentru acest an.
 
Procesele pentru brevete au fost deschise încă de la începutul anului 2018.
 
Moderna nu menționează explicit Arbutus în situații financiare trimestriale și anuale depuse la Comisia pentru valori mobiliare și burse.