ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un vaccin împotriva cancerului produs de Moderna a primit statutul de „terapie inovatoare" din partea șefilor din domeniul sănătății din SUA, deschizând calea pentru o aprobare rapidă, potrivit dailymail. Informația nu este însă una surpinzătoare, dat fiind faptul că doar cu câteva săptămâni în urmă, directorul Moderna a declarat la reuniunea de la Davos cu elita globaliistă, că își dorește să aibă o fabrică de ADN-mesager în toate colțurile lumii. 

Injecția, administrată împreună cu un medicament de imunoterapie, este utilizată pentru a trata pacienții care se recuperează după un melanom avansat și care prezintă riscul de reapariție a tumorilor. Un studiu de fază doi a arătat că această combinație a redus cu 44% șansele de recidivă sau de deces la bolnavii care au suferit o intervenție chirurgicală, în comparație cu medicamentul de imunoterapie de unul singur.

Rezultatele prezentate de aceștia au determinat Food and Drug Administration (FDA) să emită ieri desemnarea - ceea ce ar putea reduce timpul necesar pentru a fi aprobată la până la opt luni. Mai mult de un milion de americani trăiesc cu melanom, cea mai gravă formă de cancer de piele, dintre care aproximativ 4 la sută au forme avansate ale bolii.

Terapia experimentală este compusă din injecția Moderna și medicamentul de imunoterapie Keytruda de la Merck.  FDA consideră că vaccinul poate „răspunde unei nevoi medicale nesatisfăcute în tratamentul unor afecțiuni grave sau care pun viața în pericol".

În termeni practici, aceasta înseamnă că agenția va organiza întâlniri frecvente cu Moderna cu privire la progresul vaccinului pe parcursul dezvoltării sale. De asemenea, mișcarea face ca terapia să fie eligibilă pentru aprobarea accelerată și revizuirea prioritară de către FDA, în cazul în care Moderna depune o altă cerere în acest sens. FDA ar urma să răspundă la aceasta în termen de 60 de zile.

În cazul în care se acordă, revizuirea prioritară ar însemna că autoritatea de reglementare ar lua o decizie privind aprobarea terapiei în termen de șase luni de la depunerea cererii de către Moderna, în loc de 10 luni în cazul revizuirii standard. DailyMail.com înțelege că Moderna nu a depus încă terapia la FDA pentru aprobare, dar intenționează să înceapă studiul de fază 3 în cursul acestui an.

Cele mai multe medicamente sau vaccinuri trebuie să treacă prin faza trei de testare înainte de a fi aprobate pentru utilizare în masă. Dar, în circumstanțe speciale, dacă tratamentul pare a fi atât sigur, cât și eficient în studiile de fază unu și doi, acesta poate fi autorizat înainte de acest punct. 

Noul vaccin exploatează tehnologia ARNm care folosește bucăți de cod genetic din tumorile pacienților pentru a învăța organismul să lupte împotriva cancerului. Vaccinul este administrat persoanelor după operație pentru a preveni reapariția tumorii și este adaptat fiecărui pacient, ceea ce înseamnă că nu vor exista două vaccinuri la fel. Merck și Moderna au declarat că intenționează să inițieze anul acesta un studiu de fază trei privind terapia, în cadrul căruia va fi testat pe un număr potențial de mii de pacienți.

De asemenea, se vor „extinde rapid" pentru a analiza și alte tipuri de cancer, inclusiv cancerul pulmonar fără celule mici. În cadrul studiului de fază doi în curs de desfășurare, 157 de pacienți au primit vaccinuri personalizate alături de medicamentul de imunoterapie Keytruda de la Merck. Aceștia sunt comparați cu un grup de control care au, de asemenea, melanom cu risc ridicat, dar cărora li se administrează doar Keytruda. Studiul se desfășoară de anul trecut. 
 
Dacă va funcționa, vaccinul va fi testat pe un grup mult mai mare, implicând mii de pacienți. Moderna a reușit să dezvolte, să testeze și să sigileze aprobarea vaccinului său Covid în decurs de un an. Vaccinul folosește ADN prelevat din tumora fiecărui pacient. Acest fragment genetic este apoi inserat în ARN-ul mesager - molecula care transportă instrucțiunile unei celule pentru producerea de proteine.

Odată intrat în organism, ARNm livrează această bucată de cod celulelor umane, învățându-le să recunoască celulele canceroase și să le atace în cazul în care acestea revin. Speranța este că organismul va fi capabil să le recunoască și să le distrugă înainte ca acestea să înceapă să se înmulțească și să formeze tumori. 

Vaccinul este administrat în nouă doze la fiecare trei săptămâni, împreună cu o cură de Keytruda la fiecare trei săptămâni. Societatea Americană de Cancer a declarat că ratele de melanom au crescut semnificativ în ultimii ani. Aceasta estimează că aproximativ 99.780 de noi melanoame vor fi diagnosticate (aproximativ 57.180 la bărbați și 42.600 la femei) în SUA în 2022. Și se așteaptă ca aproximativ 7.650 de persoane să moară din cauza melanomului (aproximativ 5.080 de bărbați și 2.570 de femei).  Riscul de contractare a melanomului pe parcursul vieții este de aproximativ 2,6% (unul la 38) pentru albi, 0,1% (unul la 1.000) pentru negri și 0,6% (unul la 167) pentru hispanici Acest tip de cancer este mai frecvent la bărbați, dar înainte de vârsta de 50 de ani este mai răspândit la femei, mai scrie sursa globalistă citată.