ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritatea Electorală Permanentă a achizitionat, prin contract direct, o cabină de duș cu cadă și telefon în valoare de 1521 lei fără T.V.A., conform sistemului informatic colaborativ pentru mediul performant de desfășurare a achizițiilor publice (SICAP), informează Ziare.com. Președintele A.E.P., Contantin-Florin Mitulețu-Buică, a motivat că spațiul unde lucrează „era prevăzut pentru așa ceva (...) așa cum au stabilit specialiștii la momentul respectiv ca să existe acea cabină” și că i s-a întâmplat să stea la serviciu până seara târziu sau chiar 24 de ore, având nevoie să se spele pentru a nu fi neîngrijit când reprezintă public instituția.

„Cădiță de duș acril Kyros cu sifon și ventil, cabină de duș Thera 2, profil crom, geam sablat, baterie spălător/cadă, cu furtun și telefon duș”, la prețul de 1.521,01 lei fără TVA, echivalentul a 321,61 de euro, furnizată de ROMSTAL IMEX S.R.L., este produsul achiziționat de A.E.P. prin contract direct, potrivit descrierii publicate pe platforma SICAP, citată de Mediafax.

Președintele AEP, Florin-Constantin Mitulețu-Buică, a declarat pentru Digi24 că instalarea unei astfel de cabine în baia biroului președintelui era prevăzută încă din trecut, cabinetul șefului A.E.P. aflându-se în prezent în curs de reabilitare, ocazie cu care și-a dat acordul și pentru montarea cabinei de duș. 

„Cabinetul președintelui, încă din trecut a fost prevăzut cu instalarea unei cabine de duș în baia președintelui. În perioada asta se desfășoară o etapă de reabilitare a cabinetului la ferestre, podea și la discuțiile pe care le-am avut s-a stabilit să se monteze acea cabină. Am dat OK-ul pentru a fi achiziționată o astfel de cabină, deoarece spațiul era prevăzut pentru așa ceva.

Să știți că eu sunt un om care lucrez până seara târziu și e posibil, așa cum am avut nevoie ca secretar general de cabină de duș pentru că am stat și 24 de ore la serviciu. Sunt convins că și acum va fi momentul să o folosesc ca să pot să merg la o altă instituție îngrijit, să nu fiu neîngrijit când reprezint instituția. Există orice motivare și motivație, cred eu, ca să existe acea cabină”, a declarat Florin-Constantin Mitulețu-Buică, președintele A.E.P., marți la Digi 24.