ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 7.11.  Joe Biden a avut vineri seara târziu a patra apariție publică de la încheierea alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie. De la reședința sa din Wilmington, Delaware, mesajul către americani a fost cam în aceiași termeni ca în zilele precedente: aveți răbdare, fiți calmi, vom câștiga. 
Întârzierea se explică prin faptul că democratul a așteptat probabil încheierea procesului electoral în unele dintre statele unde mai continua numărarea voturilor, astfel încât să-și poată proclama victoria. Cum voturile încă se mai numără, Joe Biden s-a ferit să-și revendice prematur victoria, subliniind că „fiecare vot contează să fie numărat”. „Așteptăm rezultatele finale, dar nu stăm degeaba”, a ținut să sublinieze candidatul democrat, schițându-și un profil de viitor președinte. 

„Poate că uitându-vă la televizor, vi se pare că numărarea voturilor se mișcă greu, dar nu uitați, nu sunt niște simple numere, sunt voturile voastre” - le-a spus Joe Biden americanilor, făcând un nou apel la răbdare și calm. „Democrația funcționează, voturile voastre vor fi numărate. Nu voi lăsa să se oprească”, a spus Joe Biden.
 
Știrea inițială

Președintele Donald Trump și fostul vice-președinte Joe Biden își dispută încă rezultatele votului din statele Pennsylvania, Carolina de Nord, Michigan, Wisconsin, Georgia, Arizona și Nevada, informează vineri Breitbart.com, în primele patru guvernatorii fiind din Partidul Democrat.

Cu toate că situația nu e pretutindeni clară iar rezultatele din unele state sunt contestate, o parte din mass-media s-a grăbit să anunțe „victoria” lui Joe Biden. Înaintea discursului pe care urma să-l țină vineri seară candidatul progresist, Donald Trump l-a avertizat printr-un mesaj pe Twitter: "Joe Biden nu ar trebui să revendice pe nedrept funcția de președinte. Aș putea pretinde la rândul meu același lucru. Procedurile judiciare de-abia acum încep!"

Lanțul de televiziuni CSPAN îl citează pe primarul din Philadelphia, democratul Jim Kenney, care i-a cerut lui Donald Trump să-și recunoască înfrângerea, deși autoritățile nu au terminat încă procesarea tuturor voturilor exprimate. 

Prezentatorul Steve Kornacki de la televiziunea MSNBC arată că Joe Biden conduce cu două zecimale în fața lui Donald Trump în Pennsylvania, însă zeci de mii de voturi prin corespondență, considerate a fi preferate de votanții lui Biden, încă nu au fost numărate. Pe de altă parte, mai există circa 100.000 de buletine de vot provizorii, considerate a fi de partea lui Trump, care încă nu au fost numărate.

NBC News îl declară pe Biden câștigător în Nevada, cu 22.076 voturi în plus față de Trump, însă vineri erau procesate doar 91% dintre voturile exprimate.

ABC News arată că Biden își dublează scorul cu care conducea în Nevada, se situează cu 1.585 voturi în fața lui Trump în Georgia și avansează în Pennsylvania, unde scorul era aproape egal. 

Donald Trump și echipa sa afirmă că vor lupta până la capăt. Președintele SUA s-a exprimat pe Facebook, care i-a și marcat mesajul ca fiind controversat. Trump acuza posibile fraude electorale și avertizează că Justiția se va pronunța.

„Câștig lejer președinția Statelor Unite cu voturile legal exprimate. Însă observatorilor nu li s-a permis sub nici o formă să își facă treaba, astfel că trebuie constatată ilegalitatea voturilor acceptate în această perioadă. Curtea Supremă de Justiție a Statelor Unite trebuie să decidă acest lucru!”, a scris Trump vineri pe Facebook

Citiți și Murdoch, mogulul Fox News care l-a trădat pe Trump, face parte împreună cu Biden și Soros din Grupul Bilderberg și Comisia pentru Relații Externe, creatoarea Trilateralei. Cele trei organizații controlează "fake mass media" care l-a îngropat pe Trump