ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zi de martie 2023, o primăvară rece dar frumoasă.

În satul monahal al Mănăstirii Varatic s-a dus vestea că a mai plecat un suflet ales la Domnul...Schimonahia Emanuela Rusu, în vârstă de 102 ani; în noaptea spre 30 martie 2023 dupa slujba canonului și a utreniei, și-a încheiat misiunea sfântă aici pe pământ, și după ani îndelungați de rugăciuni și osteneli și ascultare și-a găsit liniștea acolo, unde "nu mai este durere nici întristare, nici suspin".

În data de 19 noiembrie 2021,obștea mănăstirii noastre tocmai sărbătorise ziua de naștere a schimonahiei Emanuela Rusu care împlinise venerabila vârstă de 100 de ani, drept ca binecuvântare a acestei zi, maica Stareța Stavrofora losefina Giosanu împreună cu părintele duhovnic al mănăstirii și un grup de maici, au venit la chilia maicii Emanuela să facă o rugăciune de mulțumire către Bunul Dumnezeu. Schimonahia Emanuela Rusu, originară din comuna Șipote, județul Iași, a întrat în monahism, în floarea vârstei, la 20 de ani, însă împrejurările dure ale decretului din 1959 au determinat-o să rupă liniștea vieții ei pentru ceva timp, când, abia în 1993, după ce a ieșit la pensie, lucrând ca taxatoare pe tramvai, în lași, revine în lavra mănăstirii pentru toată viața. De atunci și până la trecerea la cele veșnice maica Emanuela și-a petrecut timpul în smerenie și rugăciune către Mirele Ceresc pentru a-i primi sufletul în Cămara Bucuriei cele Veșnice.

Dumnezeu s-o odihnească cu drepții în lmparatia Sa! "Veșnică ei pomenire!"